REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

VIDEO! La un PAS de a fi CĂLCAT de maşină pe TRECEREA de PIETONI

VIDEO! La un PAS de a fi CĂLCAT de maşină pe TRECEREA de PIETONI

Replica API 30 decembrie 2020 | 10:28 3346

Un bărbat din Constanţa şi-a văzut moartea cu ochii luni seara. Acesta traversa regulamentar bulevardul Tomis, în apropiere de Sala Sporturilor, însă, în ciuda acestui fapt, un conducător auto a fost la un singur pas distanţă de a-l lua pe constănţean pe capota maşinii. Noroc cu vigilenţa pietonului care s-a oprit din traversare la timp, pe mijlocul bulevardului.

Pietonul a pus „frână” la timp

Este un calvar să fii pieton în oraşul Constanţa. Pe lângă faptul că nu există trotuare pe unde să poată circula aceştia, nici trecerile de pietoni nu mai sunt sigure. Luni seară, pe 28 decembrie, în jurul orei 18:30, un costănţean, în timp ce se afla în traversare pe bulevardul Tomis, în apropierea Sălii Sporturilor, şi-a văzut moartea cu ochii, după un şofer neatent a fost la distanţă de câţiva centimetri de a-l lovi. Trebuie menţionat faptul că era întuneric, iar respectiva trecere de pietoni nu este semnalizată luminos. Totuşi, şoferul neatent nu are vreo scuză pentru gestul său.

Norocul a făcut ca pietonul aflat în traversare să fie cu băgare de seamă şi să se asigure de 10 ori înainte să mai facă vreun pas. Astfel, el s-a oprit la timp, pe mijlocul bulevardului, cu o fracţiune de secundă înainte de un posibil impact.

Şoferul riscă suspendarea permisului de conducere

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, modificată şi completată, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni. Astfel, conducătorul auto primeşte între 4 şi 5 puncte penalizare şi o amendă cuprinsă între 580 de lei şi 725 de lei. În plus, şoferul primeşte şi sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

VIDEO

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu sens unic pana la primarie ca le e lene sa stea in coloana, doar sunt bugetari. Iar la intoarcere se ingramadesc toti pe Mircea ca Tomis e pustiu.
0
1
asa HD de 1 pixel, greu mai gasesti in sec 21.
2
1
Astia sunt cei calcati de masini , alearga fara sa se asigure , vorbesc la telefon ,merg cu privrea in pamant , etc. In cazul asta soferul avea viteza adecvata , la observat ceva mai tarziu din cauza intunericului.....dar la vazut pe bou la fix !
4
2
Dobitocii care se arunca pe trecere prefera sa moara cu dreptatea in mana, dar sa caste ochii la masini deloc, de sofer nu mai zic ca e handicapat ca asta se subintelege.
4
2
masina respecta cu siguranta viteza de 30 km ora conform regulamentului si cand a franat a oprit instantaneu in schimb pietonul care a vazut masina venind cu viteza redusa a incercat sa se arunce in fata ei pe trecerea de pietoni pentru a obtine ceva avantaje materiele cu fac ca se dau moca de judecatorii corupti !!!
5
2
Sunt multi drogati la volan si ziua si noaptea in ct de vand multe droguri deci multi clienti
7
1
Daaa. Imi plac comentariile de aici mai mult decat stirea in sine, se vede clar ca multi din cei care au comentat ca nu au nici o treaba cu realitatea, condusul... etc.
5
7
Politia sta la panda ,au oameni pusi sa traverseze exact cand soferii sunt neatenti ,e sursa sigura.Daca esti fraier o iei daca respecti legea ,adica incetinesti si vezi pe cineva care are intentia mai bine opresti si il rogi frumos sa treaca.Daca sta ca boul si zice ca admira privelistea nu pui botul ,te dai jos si inviti prostul sa treaca la nevoie il iei de brat si il ajuti ba poti sa iidai si vreo 10 lei spaga.
6
4
Pietonul merita calcat caci alerga.
4
8
Pietonul nu trebuie sa se arunce pe trecere la 1 metru in fata masinii ca si cum e trecerea lu ma-sa pentru ca masina calca nu fute.
12
10
Pietonii au prioritate la trecere iar conducatorii auto trebuie sa conduca preventiv adica sa incetineasca la treceri nu sa apese pe acceleratie. Unde ai facut scoala de soferi? Pe camp intre harciogi?
12
10
Pietonul este vinovat. Traversezi strada dupa ce te-ai asigurat si cat mai repede. Fara convorbiri la telefon, cafele si tigari sau vise profunde.
11
12
Nu ii ia permisul pe probe video si oricum nu ill calca a pus frana pana sa fie ala in fata lui
7
1
Acum sigur se autosesizeaza politia so ii va lua permisul ptr niste prosti care nu au ce sa faca decat poze. Altceva mai stiti f..-va-n in gura
8
17

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620