REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
20° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

VIDEO! NORIEL preferă AMENZILE, în loc să se adapteze REGULILOR din PANDEMIE

VIDEO! NORIEL preferă AMENZILE, în loc să se adapteze REGULILOR din PANDEMIE

Replica API 24 decembrie 2020 | 00:00 15052

Magazinele din marile centre comerciale preferă, în această perioadă în care toată lumea umblă după cadouri, să profite de aglomeraţie şi să îşi maximizeze încasările. Este şi cazul cunoscutelor magazine de jucării Noriel care, în ciuda amenzilor primite din partea poliţiştilor, au continuat să ţină uşile deschise pentru clienţi, wekend-ul trecut.

Au preferat să sfideze regulile

Perioada sărbătorilor de iarnă este un prilej bun pentru fiecare comerciant să îşi umble buzunarele cu bani. De aceea, cunoscutele magazine de jucării Noriel au preferat să încalce legea şi să rămână deschise clienţilor şi în weekend, cu toate că au fost sancţionate de către forţele de ordine. Precizăm că magazinele Noriel din Constanța au fost sancționate de 4 ori în acest weekend. De trei ori sâmbătă și o dată duminică, cu sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Şi acestea nu sunt singurele cazuri. Pe lângă magazinele Noriel, forţele de ordine au mai aplicat amenzi şi librăriei Cărtureşti, unei florării şi unor magazine de îmbrăcăminte din centrele comerciale Vivo, Tom şi City Park Mall.

Amenzi pe bandă rulantă

Oamenii legii au efectuat razii peste razii weekendul trecut, atât sâmbătă cât și duminică, aplicând amenzi.

Polițiști din cadrul Secției 2, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrelor comerciale de pe raza de competență, au identificat, în cursul zilei de sâmbătă, 19 decembrie a.c., 6 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce privește măsura suspendării temporare a activității. Polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 30.000 de lei. Potrivit informațiilor noastre, este vorba de centrele comerciale Vivo și Tom.

La centrul comercial Tom polițiștii au găsit nereguli la o insulă cu obiecte personalizabile, la o florărie, la un magazin de încălțăminte și la un magazin de jucării și anume Noriel. La Vivo au fost găsite nereguli la un magazin de haine și la magazinul de jucării Noriel.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, polițiști din cadrul Secției 2, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrelor comerciale de pe raza de competență, au identificat 5 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce privește măsura suspendării temporare a activității. Polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 45.000 de lei. Potrivit informațiilor noastre, în incinta centrului comercial Tom, un magazin de încălțăminte și un magazin de jucării nu au respectat măsura suspendării temporare a activității, iar la centrul comercial Vivo este vorba despre o librărie, un magazin de haine și un magazin de jucării. Ar fi vorba despre aceleași magazine care au fost sancționate și sâmbătă, 19 decembrie, cu câte 5.000 de lei, printre acestea numărându-se și magazinul Noriel.

De data aceasta, amenzile s-au dublat, ajungând la 10.000 de lei. În aceeași zi, alte 4 puncte de lucru ale unor societăți comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce privește măsura suspendării temporare a activității au fost sancționate de polițiștii constănțeni. Aceștia au aplicat 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 40.000 de lei. Tot duminică, polițiști din cadrul Secției 1, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona City Park Mall, duminică, 20 decembrie, au identificat 2 puncte de lucru ale unor societăți comerciale, fiind vorba de Noriel și Cărturești, care nu respectau prevederile legale, în ceea ce priveşte măsura suspendării temporare a activității. Polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 10.000 de lei. Precizăm că magazinele Noriel din Constanța au fost sancționate de 4 ori în acest weekend. De trei ori sâmbătă și o dată duminică.

VIDEO:

Citeşte şi:

Au UITAT de RESTRICȚII și au DAT IAMA în MALL-uri! Video

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am primit o comanda de niste sucuri si numai la Auchan am gasit, sa vezi ce cozi erau la toate casele, sa vezi ce impulzeala naibii de nici la biserica nu era asa... ireal... si, Politia e de acord cu nerespectarea distantarii din market food?
5
0
Ti-ai raspuns singur, pentru ca e magazin si nu e mall! sau nu e magazin care face parte din mall ca noriel!!!
5
2
Mai stati si pe acasa sau plimbati-va prin parc! Gata cu buluceala la mall, in weekend.
3
5
Pentru ca stiu f bine ca aceste amenzi sunt ilegale !!! Vor contesta si vor castiga, in timp ce noi toti celilalti suntem speriati de noua propaganda si diktatura plina de abuzuri, mai ceva ca inate de 1990 !!!
7
1
in wek end, s au inchis mall urile. Pt ca covidul pleaca de luni pana vineri, mall urile sunt deschise. Simplu.
5
2
Vor fi atat de ocupati avocatii cu contestatii ale amenzilor nelegale in curand incat politistii constanteni se vor sterge la cur cu amenzile date. Oricum de altceva nu sunt capabili, dar nu este o noutate pt nimeni. Bravo Noriel & Carturesti!
11
4
Respect Noriel.....
14
6
Si castiga, daca nu vand nici acum, cand sa o mai faca. Mu ie Iohan, puie mnl
15
5
De ce magazinul de jucarii Jumbo poate tine deschis si in weekend fara sa fie amendat?
20
2
Bravo lor, printre putinii cu creier si coaie de pe piata. Covidu nu pleaca la plimbare in week-end. Plus ca Bucurestiul si Ilfov sunt intr-o situatie mai urat adecat Constanta si noi totusi stam in casa. Sictir!
18
4
La cata reclama ii faceti de o saptamana incoa, au de unde sa plateasca si amenzi si pe voi si sa iasa bine din asta
4
4
Sa vina Primar Vrabie la Constanta.
6
7
bne zis, cozile de masini de pe valea prahovei nu le vede nimeni doar constantenii stau ca fraierii in carantina, mai platesc si amenzi!
23
3
pai nu trebuie sa isi plateasca si ei chriile, utilittile, salariile angajatilor ? din ce sa traiasca ? sambata fuge covidu in zanzibar si am rezolvat problema.
16
3
atatea amenzi ca prefera sa plateasca avocat si sa conteste amenzile in instanta unde or sa si castige.
22
5
E vorba de creier, nu de ambitii. Daca de luni pana vineri pot tine deschis, sambata care este problema? Pleaca covidu la munte?
42
4

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620