REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.8° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
24.8° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

VIDEO! PARCAREA de la PLAJA Modern, EXPLOATATĂ de GIURGIUCANU, NU a avut AUTORIZAȚIE. Cum a închis OCHII FĂGĂDĂU?

VIDEO! PARCAREA de la PLAJA Modern, EXPLOATATĂ de GIURGIUCANU, NU a avut AUTORIZAȚIE. Cum a închis OCHII FĂGĂDĂU?

Replica API 1 iulie 2021 | 00:46 4859

Unul dintre terenurile din dosarul Retrocedărilor care a ajuns, din nou, la municipiul Constanța este și cel de pe plaja Modern. Teren pe care condamnatul Georgică Giurgiucanu și-a amenajat o platformă și ani de zile și-a umflat buzunarele cu mega tarifele încasate și stabilite după bunul plac. De luni bune, Primăria l-a somat pe Giurgiucanu să-și ia platforma în spate și să lase spațiul liber, însă acesta nu s-a resemnat, decât după ce administrația locală i-a aruncat peste nas lipsa autorizației pentru acea platformă, după cum ne-a declarat George Măndilă, unul dintre consilierii primarului Vergil Chițac. Cum o fi închis ochii Primăria lui Făgădău la o așa ilegalitate?!

George Măndilă, unul dintre consilierii cabinetului primarului Vergil Chițac, ne-a declarat Primăria a reușit, după lupte crâncene cu Georgică Giurgiucanu, condamnat în dosarul Retrocedărilor, să recupereze terenul din apropierea Plajei Modern, din dreptul monumentului istoric din dreptul vilei Șuțu. Utilajele au intrat deja în platforma betonată amenajată de afacerist cu destinația de parcare, urmând să fie amenajată corespunzător. Însă, un detaliu surprinzător a ieșit la iveală: ani de zile, Giurgiucanu s-a folosit de parcarea și a încasat sume exorbitante din exploatarea ei, fără să fi avut autorizație.

”Am preluat parcarea ce figura în hotărârea Înaltei Curți de Casați și Justiție, în urmă cu o săptămână și ceva. Nu reușeam să intrăm în posesia ei, pentru că cel care o exploata refuza să plece. A funcționat ani de zile fără autorizație, turnase placa de beton, avea preț mare la parcare, nimeni nu i-a comentat în acea perioadă, schimba tariful cum vroia el”, ne-a declarat Măndilă.

Nemulțumit că nu va mai putea încasa bani de pe urma șoferilor, Giurgiucanu își caută dreptatea în instanță. În primă fază, a obținut suspendarea somației de demolare, însă, decizia nu e definitivă, ea fiind atacată pe 29 iunie, la Curtea de Apel, de către Primărie. Mai există, însă, un dosar, prin care cere anularea dispoziției de demolare. Rămâne de văzut cine va ieși învingător din acest război.

Video:

Povestea a început în anul 2001, atunci când moștenitoarea fostului prefect Jules Movilă, Alina Movilă Buzescu, cerea în temeiul Legii 10/2001 retrocedarea ca 98,66 hectare confiscate de comuniști din cartierul Anadalchioi.

După câțiva ani, neprimind răspuns de la Primăria, a vândut drepturile de proprietate unor afaceriști care aveau să ”sugă” toate terenurile bune din Constanța și Mamaia. Printre aceștia este și Georgică Giurgiucanu, condamnat în dosarul Retrocedărilor.

Acesta a continuat lupta moștenitoarei pentru recuperarea terenurilor. Prin Dispoziția 1344/31.05.2004 primarul de atunci, Radu Mazăre, a respins de restituire în natură și oferta prin acordarea altor măsuri reparatorii de Georgică Giurgiucanu, dar primea în schimb, prin compensare, 44 de terenuri din Mamaia, Constanța și Portul Tomis. Printre care și cel din dreptul vilei Șuțu, de pe plaja Modern.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce-o foot pe ma-ta!
3
0
fagadau cand intra la puscarie?
5
2
Hoti frate numai hoti,sa ia primaria sa bage tarif pt toata lumea....asa i corect....
10
2
era lake fagadau, dar chitac e.. minus.
10
3
pai a inchis ochii si a deschis buzunarele.
18
3
Luati-va sobolanul asta de primar si lasati-ne in pace....Fatalau chiar era PRIMAR , in comparatie cu avortatul asta...
15
13
Si uite asa rupeti parcarea in iulie august si nu faceti nimic cu ea, luma parcheaza la voi pe mormant, tuva.n gura de incapabili
12
12
si uite asa desfiintam inca o parcare si facem un bloc
19
12

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118