REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
24.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Vîlcu, primarul ales de la Ghindărești: Dacă îi combini pe Nicu și Marcel nu fac nici jumătate cât Elena Lasconi

Vîlcu, primarul ales de la Ghindărești: Dacă îi combini pe Nicu și Marcel nu fac nici jumătate cât Elena Lasconi

Mirela PASCAL 23 iulie 2024 | 00:00 884

Mihai Vîlcu, de la USR, a câștigat alegerile la Ghindărești, pe 9 iunie a.c. Vîlcu a mai candidat și în 2020 la primărie, dar a pierdut la o mică diferență, însă a doua oară a fost cu noroc. De fapt, spune primarul, nu e vorba, neapărat, de noroc, și de multă muncă. Pentru că, din 2020 Vîlcu s-a aflat într-o continuă campanie electorală, a stat printre oameni, le-a aflat problemele și i-a convins să-i dea votul de încredere. Ce planuri are pentru Ghindărești, în primul său mandat, ce are să-i reproșeze actualului primar, ne-a vorbit într-un interviu acordat luni, 22 iulie.

Vilcu, primarul ales de la Ghindaresti: Daca ii combini pe Nicu si Marcel nu fac nici jumatate cat Elena Lasconi

În debutul interviului, Mihai Vîlcu a explicat cum a convins locuitorii să-i acorde votul de încredere. „De data asta am făcut mult mai multă muncă de teren, am ieșit am vorbit cu oamenii, am putut să transmitem mai bine lucrurile pe care vrem să le facem, oamenii au fost mai receptivi dar în tot acest timp în acești patru ani am fost acolo am informat lumea, am spus ce se întâmplă în primărie de deciziile pe care le ia primarul și oamenii au apreciat treaba asta pentru că i-am informat și i-am ținut la curent și probabil și asta a contat foarte mult”, a spus Mihai Vîlcu. Întrebat ce lipsuri sunt la Ghindărești, ce trebuia făcut și nu s-a făcut, acesta a răspuns: „Sunt lipsuri ca peste tot, o canalizare funcțională pentru că pe alocuri este total nefuncțională, avem nevoie de turiști ca să atragem bani și să rămână în economia locală, avem nevoie de echipa de fotbal pe care trebuie să o aducem înapoi și vom face treaba asta pentru că lumea are nevoie de ea ca și mod de socializare, eu când eram mic mergeam la meciurile echipei de fotbal și ne strângeam cu toții și socializam. Mai avem nevoie de un parc și pentru adulți nu numai pentru cei mici, avem nevoie de o investiție mai consistentă în școală și nu neapărat de o investiție consistentă ci de o aplecare, o ascultare mai bună a celor din școală de o coeziune mai mare a școlii, a bisericii, a primăriei cumva să lucrăm cu toții să fim un tot unitar mult mai compact. Vrem să amenajăm și o plajă”, a specificat primarul ales. „Avem multe planuri, să refacem strada principală care tranzitează comuna ca să putem da un aspect plăcut comunei pentru viitorii turiști, vrem să ajutăm pe toată lumea interesată de turism să se dezvolte, să atragem fonduri europene, și fonduri externe, nu doar fonduri europene pe PNRR, Anghel Saligny, fonduri de investiții, vreau să nu pierdem nimic și să îi atragem în Ghindărești pe cât de mult putem“, a adăugat Vîlcu.

Vîlcu nu are majoritate în Consiliul Local

Mihai Vîlcu nu are majoritate în Consiliul Local, USR având doar 4 mandate, însă deja a început discuțiile cu adversarii politici în vederea unei alianțe. „Nu, nu avem majoritate avem patru consilieri din 11. Discuțiile au început pentru alianță dar eu cred că nimeni din cei care au intrat în consiliu nu ar putea să voteze împotriva propriului interes. Suntem în discuții și pentru postul de viceprimar”, a specificat Vîlcu, precizând, totodată, că își dorește o colaborare bună și cu președintele ales al Consiliului Județean, Florin Mitroi: „Atâta timp cât vom avea un  dialog și discutăm,  cred că vom găsi și o cale de înțelegere. Știam că șansele noastre pentru Consiliul Județean sunt mici, dar după cum am spus, dialogul face totul și nu cred că are ceva împotriva mea, cu siguranță nu, nu cred că are ceva împotriva lipovenilor să nu ne dea și nouă o parte din fonduri pentru proiectele pe care urmăm să venim la Consiliul Județean

Vîlcu se așteaptă la o grea moștenire

Mihai Vîlcu a ținut să precizeze că va face și un audit la preluarea mandatului și că se așteaptă la o grea moștenire. „Nu mă mai surprinde absolut nimic, sunt sigur că voi avea o grea moștenire, sper să pot să-i fac față până la următorul buget sper ca lucrurile să nu fie chiar grele precum cred eu că vor fi dar fiecare suntem responsabili pentru faptele noastre și cred că și actualul primar știe lucrurile astea pentru că dacă voi găsi nereguli în urma auditului, voi aduce la cunoștința organelor competente neregulile găsite.

Video 1:

Elena Lasconi, mână de fier și viitor președinte al României?!

Schimbând registrul, am vorbit cu Mihai Vîlcu și despre noul președinte al USR, Elena Lasconi, despre care spune că e o mână de fier și că are mari șanse să ajungă președintele României. „Mă aștept să ne unească mai mult, și nu doar pe noi, ci și pe români, în general. Știu că are capacitatea asta, este o femeie puternică, a demonstrat ce poate să facă la Câmpulung. Are o capacitate foarte mare la efort și cel mai important la ea este că e bătăioasă și iubește oamenii. Ea va candida la președinția României. Din punctul meu de vedere ar fi foarte bine să câștige. Ea chiar are șanse, sondajele o scot pe locul trei, înaintea domnului Ciucă. Are șanse să ajungă în turul 2. Cei doi masculi alfa, Marcel și Nicu, dacă îi combini nu fac nici jumătate cât Elena, din orice punct de vedere“, a spus Vîlcu.

Video 2:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699