REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
16.7° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Vindea PRODUSE FURATE din City Park Mall și Vivo pe NET!

Vindea PRODUSE FURATE din City Park Mall și Vivo pe NET!

Replica API 16 decembrie 2021 | 00:25 17151

Mare atenție, constănțeni, de unde cumpărați haine și parfumuri, ”de firmă”, la prețuri accesibile. Pe lângă gama celor contrafăcute, iată că există și palierul produselor furate. Aici a întărit regula Florina Cojocaru, care a mai fost cercetată, în 2010, când avea doar 19 ani. Atunci furase din City Park Mall și iată că nu s-a lăsat de meserie. Așa se face că își făcuse, practic, o meserie din a fura din centrele comerciale, după care vindea produsele pe rețelele de socializare, acolo unde deja avea clientelă. Parfumuri marca Chanel sau haine din branduri cunoscute, toate se dădeau precum pâinea caldă. Oamenii legii au mers și pe firul clienților, recuperând astfel unele produse. Precizăm că femeia a furat și din străinătate.

foto: știrileprotv.ro

Florina Cojocaru găsise o metodă la îndemână pentru ea să-și asigure traiul. Cum munca este grea, femeia a mers pe calea infracțiunilor, care, iată, acum i-a adus 2 ani și 6 luni cu suspendare. Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța, pe 13 decembrie. Și, chiar dacă nu este după gratii, iar mulți ar putea spune că nu a pățit mai nimic, trebuie să menționăm că femeia are mai multe obligații de respectat și se află sub supraveghere. La cea mai mică abatere, situația se va schimba în cazul ei.

Baza carierei de hoață de produse scumpe

Dar să începem cu baza carierei sale de vânzătoare de produse de firmă furate. Că o fi început mai devreme, nu se știe. Cert este că, în mod oficial, Florina a fost cercetată în 2010, pe când avea numai 19 ani, alături de o altă tânără, care avea atunci 20 de ani, din Mangalia. Ambele furaseră mai multe produse din City Park Mall.

Angajații Hervis au aflat peste câteva zile despre furt

Și iată că activitatea sa infracțională a continuat. La finele anului 2020, aceeași Florina a fost prinsă, din nou, ”la treabă”. Se pare că mai avea și ”spiriduși” ce o ajutau, dar uneori acționa și singură. Așa se face că a sustras 4 geci marca Columbia din Hervis Sport, din City Park Mall, câteva parfumuri din Sephora City Park Mall, alte 7 parfumuri din Sephora – Vivo. Și poate că o mai fi furat, întrucât și angajații de la Orsay o știau din vedere, precizând că manifesta mereu un comportament ciudat. La fel și cei din Pandora. Însă, aici vorbim strict de faptele probate.

Teoretic, angajații Hervis nici nu și-au dat seama că femeia a furat. Și-au dat seama abia după câteva zile, când au făcut inventarul și au observat că lipsesc din gestiune 4 geci Columbia. Atunci au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și au realizat că furtul avusese loc în urmă cu câteva zile.

La fel și în Sephora. Florina a tot furat fără ca nimeni să-și dea seama, cu precădere parfumuri Chanel.

Urmărită în mall, s-a încuiat în baie

Însă, la un moment dat, în City Park Mall, angajații au bănuit ceva. Astfel, un agent de pază a urmărit-o, iar Florina, dându-și seama că s-ar putea să fi fost prinsă, a mărit pasul, a intrat în toaletă și s-a încuiat. Agentul de pază nu s-a lăsat și a adus-o înapoi în magazin, fiind anunțată și Poliția. Prejudiciul în cazul acestor parfumuri este de 4.500 de lei, iar în cazul gecilor: 3.200 de lei.

Avea clientelă pe rețelele de socializare

La domiciliul său a avut loc o percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost găsite mai multe produse. Totodată, din ansamblul mesajelor purtate între aceasta și terțe persoane obținute în urma efectuării percheziției informatice asupra telefoanelor mobile s-a putut concluziona că inculpata oferea spre vânzare bunuri provenite din comiterea de furturi din magazine, utilizând platforme online de socializare, unde posta diferite anunțuri și poze cu articole vestimentare. Oamenii legii au luat firul anunțurilor, astfel că a fost identificat un client, în zona Tomis Plus, care a susținut că a cumpărat o geacă Columbia, de la Florina, cu suma de 400 de lei.

Instanța a sesizat ușurința și rapiditatea cu care acționa Florina

La aplicarea pedepsei, magistrații Curții de Apel Constanța au apreciat că pedeapsa (2 ani și 6 luni cu suspendare) aplicată de instanța de fond (Tribunalul Constanța) este corect individualizată. S-a ținut cont de istoricul infracțional, de conduita procesuală parțial sinceră a acesteia, de vârstă, de nivelul slab de școlarizare, de faptul că nu are ocupație sau loc de muncă, furturile, atât în țară, cât și în străinătate, părând a fi principala sursă generatoare de venituri a acesteia. A avut în vedere și ușurința, îndeletnicirea și rapiditatea cu care a acționat inculpata, dar și faptul că, somată și urmărită de un agent de pază, aceasta a ales să se închidă în toaleta complexului comercial, refuzând deplasarea la locul faptei pentru a viziona camerele de supraveghere.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sport international knd o face vro 1,2 de puscarie pe degeaba o sa isi dea seama ca ju sa meritat combi :p
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303