REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Viorel Ionescu: Îl rog pe Nădrag să nu-și dea demisia din funcția de consilier. Video

Viorel Ionescu: Îl rog pe Nădrag să nu-și dea demisia din funcția de consilier. Video

Mirela PASCAL, Mariana MURAT 3 august 2024 | 00:00 622

Primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, s-a aflat în studioul Replica unde a acordat un interviu în cadrul căruia a făcut o analiză a alegerilor locale din 9 iunie. Totodată, a vorbit și despre contracandidații săi, dar a dezvăluit și proiectele pentru următorul mandat.

Viorel Ionescu: il rog pe Nadrag sa nu-si dea demisia din functia de consilier. Video

În debutul interviului, Viorel Ionescu a vorbit despre campania electorală și alegerile din 9iunie: „A fost o luptă frumoasă atâta timp cât am câștigat. Știți cum e: luptele grele, în general, lasă istorii frumoase. Este o victorie, nu cred că este a mea sau a echipei mele. Din punctul meu de vedere este o victorie a orașului și vor vedea și hârșovenii care au fost alături de noi, dar și cei care avut alte preferințe politice, că orașul se va dezvolta. Direcția este clară, dezvoltare, investiții și schimbarea mentalității omului. A fost o diferență de 32 de voturi între mine și domnul Nădrag, îi reamintesc domnului Nădrag că în 2016 l-am bătut cu 28 de voturi, adică mai strâns decât acum. Haideți să fim realiști și să acceptăm că o persoană, atunci când se află în poziția de primar, nu poate să mulțumească pe toată lumea și atunci cei care sunt nemulțumiți se direcționează către oferta electorală din partea opoziției. Este clar că domnul Nădrag încă mai are, după 8 ani de zile, simpatizanți. Este normal să îi aibă. Cert este că nici domnul Nădrag nici doamna Aura Bozdoacă nu au avut tăria de caracter să accepte... nu provocarea, mai degrabă să spunem satisfacția curiozității unor cetățeni de a avea o discuție liberă, deschisă, între candidații la funcția de primar, să venim în fața cetățenilor cu proiecte, cu soluții. De ce eu vreau să continui, de ce domnul Nădrag vrea să revină, de ce doamna Aura consideră că este o variantă optimă pentru oraș... atunci trebuia să venim în fața cetățenilor să le explicăm acest lucru. Eu i-am invitat de două ori, dumnealor m-au refuzat. De ce? Este mai bine să ataci pe cineva prin intermediul Facebook-ului, atunci când veneau cu câte o minciună scrisă în trei rânduri eu, ca să pot demonta acea minciună, trebuia să scriu trei pagini. Am spus-o și o voi repeta, un singur lucru poate caracteriza campania de la Hârșova, mizerabilă. M-a deranjat că au încercat să le vândă hârșovenilor povești frumoase”, a  spus Viorel Ionescu.

Cum vor decurge ședințele de consiliu, în contextul în care PNL nu are majoritate? „Sunt șase consilieri PNL, șase PSD și cinci AUR. Aceeași configurație am avut-o și în primul mandat în 2016, atunci aveam șase PNL, șase de la PSD, patru de la un alt partid și încă un vot de la un alt partid. M-am descurcat, așa cum o să mă descurc și din 2024. Dacă vor sabota, atunci  voi cere ajutorul cetățenilor. Ședințele de consiliu sunt publice, de când sunt eu primar, sunt înregistrate și puse pe site, cetățenii pot vedea oricând ce se întâmplă acolo”, a adăugat Ionescu.

Ionescu: Relația cu actualul președinte al CJ a fost una seacă

Întrebat care a fost relația, în actualul mandat, cu președintele CJ, Mihai Lupu, și cum crede că va colabora în mandatul viitor cu președintele ales Florin Mitroi, Viorel Ionescu a precizat: „Relația cu Consiliul Județean a fost foarte seacă. Vă pot arăta adresele pe care le-am făcut în diferite probleme și n-am primit nici măcar un răspuns. Acum cred că va fi o altă relație, va fi o altă abordare, vom vedea cu toții ce înseamnă să ai președinte de Consiliu Județean în persoana unui primar cu rezultate. La cum îi cunosc pe domnul Florin Mitroi cred că va avea o situație interesantă provocatoare, va face față. Nu sunt consilier județean, nu am interferat și nu pot spune care este situația și ce va găsi acolo, dar sunt foarte încrezător că orice situație va fi acolo va găsi soluții”.

Video 1:

Ionescu: Îl rog pe Nădrag să nu-și mai dea demisia!

Revenind la Hârșova, Viorel Ionescu a mai avut câteva precizări de făcut despre contracandidatul său de la PSD. „Cred că voi avea un sprijin în persoana domnului Nădrag în consiliu, pentru că domnul Nădrag a fost, recent, reales președintele organizației PSD. Domnul Nădrag, și în 2016 când a pierdut și în 2020, s-a retras din consiliu. Eu sper și chiar îl rog să nu-și mai dea demisia și să rămână consilier pentru că, o spun la modul cel mai serios, în cele două mandate din partea PSD în consiliu nu am văzut o echipă, ci am văzut niște oameni fără lideri, haotici. Domnul Nădrag este un plus valoare, dumnealui va fi în consiliu și cei din echipa dumnealui vor asculta și la ce va spune dumnealui din prisma persoanei cu experiență de două mandate“.

Legat de postul de viceprimar... „Din punctul meu de vedere domnul Nădrag a dat un răspuns foarte bun și foarte pertinent. În seara renumărării alegerilor, când deja trecuse pe la vreo două trei secții și văzuse că nu va exista nici o modificare, a fost întrebat domnul Nădrag cine consideră că va fi viceprimar și a spus că i se pare normal ca primarul să facă echipă cu cineva din echipa lui, în speță la Hârșova domnul Alex Chivu. Acum nu cred că domnul Nădrag este un om fără cuvânt. Când a fost reales președintele organizației PSD a făcut o declarație în care spunea că PSD susține pe altcineva, doamna Bulancea, acum sunt curios să vedem dacă în seara respectivă a avut sau nu a avut cuvânt”, a lămurit Ionescu.

Viorel Ionescu: il rog pe Nadrag sa nu-si dea demisia din functia de consilier. Video

În continuare, Viorel Ionescu a vorbit și despre demersul privind preluarea în administrare a portului. „Am făcut o adresă către APDM, pentru că instanța a trimis spre analiză concesionarului solicitarea noastră de transfer. Am făcut deja o adresă către APDM și le-am solicitat, având în vedere hotărârea instanței de analiză, să-mi comunice pozitiv, de data aceasta, și să demarăm procedurile de transfer al dreptului de proprietate de la Ministerul Transportului către primăria Hârșova. De ce am făcut această adresă ? Pentru că, dacă vor analiza așa cum a spus instanța și vor lua o altă hotărâre decât prima hotărâre, lucrurile se închid. Iar dacă vor da un răspuns negativ, voi face recurs“, a spus Ionescu.

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768