REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
17.4° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Viorel Oiță, patronul de la Save&Self, dosar penal pentru evaziune fiscală!

Viorel Oiță, patronul de la Save&Self, dosar penal pentru evaziune fiscală!

Mirela PASCAL 6 septembrie 2024 | 00:00 337

Patronul de la Save & Self Security, Valentin Viorel Oiță, a pus-o de un dosar penal! Alături de asociata sa, Nicoleta Dogărescu, afaceristul este acuzat de evaziune fiscală, iar prejudiciul ar fi, potrivit informațiilor noastre, mai mare de 500.000 de euro. Inculpații au sperat să scape de rechizitoriu la Camera Preliminară, însă n-au avut noroc, pentru că judecătorul a constatat că toate acuzațiile sunt fondate, așa că a dispus începerea judecății. Dacă va fi găsit vinovat, Oiță s-ar putea alege cu peste 3 ani de închisoare.

Viorel Oita, patronul de la Save&Self, dosar penal pentru evaziune fiscala!Viorel Oiță

Valentin Viorel Bucur Oiță este încolțit de ANAF, după ce nu și-ar fi achitat obligațiile fiscale la bugetul de stat. De parcă nu ar fi de ajuns, Oiță s-a ales și cu un dosar penal, pentru evaziune fiscală. Dar nu va răspunde în fața legii singur, ci alături de partenera sa, Nicoleta Dogărescu. Oiță e acuzat că a evidenţiat, în actele contabile sau în alte documente legale, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.  Infracţiunea este continuată, adică a săvârșit fapta în mod repetat, la diferite intervale de timp.

Viorel Oita, patronul de la Save&Self, dosar penal pentru evaziune fiscala!somație de la ANAF

Dosarul de evaziune fiscală a ajuns în Camera Preliminară,  iar judecătorul a respins toate excepțiile și cererile depuse de inculpați. „Respinge cererile/excepţiile formulate in procedura camerei preliminare de inculpaţi, prin apărători aleşi, ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.218/P/2022 (nr.1401/208/2021) din data de 14.05.2024 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind pe inculpaţii Dogărescu Nicoleta, pentru infracţiunile de:evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c ?i alin. 3 din Lg. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin.1 C.p., evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c și alin. 2 din Lg. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin.1 C.p., ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. şi Oiță-Bucur Valentin Viorel, pentru infracţiunile de:evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c și alin. 3 din Lg. 241/2005 cu aplic. art. 35 alin.1 C.p., evaziune fiscală, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor faţă de care s-a dispus trimiterea acestora în judecată, aşa cum au fost expuse anterior”, se arată în încheierea finală din Camera Preliminară.

Viorel Oita, patronul de la Save&Self, dosar penal pentru evaziune fiscala!

Potrivit informațiilor noastre, prejudiciul la stat e mai mare de 500.000 euro, iar dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat la 3 ani de închisoare.

De altfel, Replica a mai scris, de altfel, că Oiță are probleme cu banii, fiind „urmărit” de creditori în vederea recuperării datoriilor. Valentin Viorel Oiţă este cunoscut prin prisma firmei de pază Save & Self Company Guard. Deși nu apare în acte, Oiță este cel care conduce societatea.

Viorel Oita, patronul de la Save&Self, dosar penal pentru evaziune fiscala!

Oficial, Roxana Borcan și Nicoleta Dogărescu apar asociate în firma care, în 2023, a avut vânzări de peste 9 milioane de lei, un profit de aproape 28.000 lei și datorii de 3,8 milioane de lei. Oiță a deţinut şi câteva cluburi destul de cunoscute în Constanţa, prin intermediul firmei Muzette Escort; este vorba despre Night Club Oxford, Las Vegas şi Muzette. În prezent, deține clubul Culture Pub.

Reamintim că Save & Self a fost implicată de-a lungul timpului în mai multe scandaluri mediatice, de la agentul condamnat la închisoare pe viaţă în Marea Britanie, până la scandalurile cu împuşcături şi persoane din conducere implicate în fraude electronice, fără a mai pomeni de George Buzărnescu, fiul unui comisar de poliţie, şi el angajat la Save & Self, implicat într-un scandal monstru cu focuri de armă, de pe urma căruia s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de omor.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279