REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
19.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Viorel Olea și Catană Jr. au de luat o căciulă de bani de la ANR!

Viorel Olea și Catană Jr. au de luat o căciulă de bani de la ANR!

Replica API 2 iunie 2022 | 23:17 4636

Nu de puține ori s-a vorbit de jaful de la ANR și modul în care se ”împărțeau” funcțiile și banii pentru angajații companiei de stat. În 2018, un raport al Curții de Conturi scotea la iveală grave nereguli ce vizau acordarea a milioane de lei, ilegal, către salariați. Iată că, din nou, instituția ajunge în atenția opiniei publice, după ce mai mulți șefi sau foști șefi, printre care Viorel Olea, dar și Alexandru Catană, au obținut definitiv, bani de la ANR, peste 6000 de euro fiecare, întrucât, la data la care au fost angajați, au fost remunerați cu un salariu mai mic decât cel aflat în plata la nivelul instituției. Și nu sunt singurii care au de primit bani!

Ion Viorel Olea, fostul administrator al CNAPM în mandatul lui Valeriu Ionescu, este mai bogat cu 6000 de euro. ANR trebuie să-i dea acești bani, reprezentând diferențele bănești rezultate dintre salariul la nivel maxim aflat în plată și cel efectiv plătit, aferent perioadei iulie 2017-februarie 2020. Peste 6000 de euro, echivalentul îl iei, va primi și Alexandru Catană, în prezent membru în CA al Portului Constanța, dar și alți angajați ai ANR. Acestor sume li se adaugă și dobânda legală penalizatoare de la data scadenţei fiecărui drept salarial până la plata efectivă. Decizia a fost pronunțată de judecătorii constănțeni pe 23 mai și este definitivă.

Cu toții au semnalat faptul că în perioada 2017- 2020 ANR nu a procedat la acordarea aceleași remunerații tuturor salariaților care și-au desfășurat și își desfășoară activitatea în condiții identice, aceștia fiind remunerați cu un salariu mai mic decât cel maxim stabilit și plătit pentru funcțiile de conducere, cât pentru cei încadrați pe posturi identice, astfel creându-se o inechitate sociala și economică evidentă.

Cine este Ion Viorel Olea!

Viorel Olea a preluat funcția de administrat în 2014, fiind unul din funcţionarii de serviciu din Ministerul Transporturilor atunci când vine vorba de administratori sau reprezentanţi în AGA companiilor din portofoliu. Ulterior, a fost numit tot pe o funcție de conducere, șef serviciu. În vârstă de 60 de ani, Viorel Ion Olea este originar din Ştefăneşti- Argeş, a terminat Facultatea de Navigaţie din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1982 şi a deţinut sau deţine mai multe funcţii similare, de administrator sau membru AGA la Ceronav, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Autoritatea Navală Română, Căpitănia Zonală Giurgiu, Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa etc. C.A.

sursa foto: agerpres

Alexandru Catană e fiul fostului șef IPJ Constanța, Dumitru Catană

Alexandru Catană a ocupat și el funcție de conducere în ANR. În prezent este membru în CA al Portului Constanța, numit la începutul acestui an. Odată cu schimbarea Guvernului și preluarea, de către PSD, a Ministerului Transporturilor, Catană a fost numit, la început de ianuarie, director de cabinet la secretarul de stat din cadrul MT. Nu a trecut mult, doar câteva zile, și a ajuns și în conducerea Portului Constanța, în Consiliul de Administrație, numit pe 22 ianuarie a.c. Alexandru Catană locuiește în București și este căsătorit cu un medic dentist. Potrivit declarației de avere, cuplul a strâns la nuntă 47.000 de euro. În afară de asta, Catană Jr. se mai laudă cu un apartament în capitală.

Dumitru Cătană

Cine a fost Catană Senior!

Dumitru Catană a fost şeful Poliţiei Constanţa în perioada august 2010- iunie 2011.Ulterior, a fost numit de ministrul Dan Şova în funcţia de director al Autorităţii Navale Române. Imediat, Dumitru Catană a decis să-l angajeze în subordinea sa pe Alexandru Dan Catană. În data de 28 august 2014, Alexandru Catană prinde postul tocmai la Căpitănia Zonală Giurgiu, după două luni, ajungând şef birou siguranţa navigaţiei la Căpitănia Snagov, așa cum am arătat, de altfel, și mai sus.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Condoleante familiei ! A murit un mare om.
0
0
A MURIT OLEA ! PETRECERE MARE LA GIURGIU !
1
0
DACA VRETI PERMISE DE BARCA HAI LA CATALINA SI VA REZOLVA.
0
0
OLICA TE-A PUS JOS UN ELECTRICIAN DIN PORTUL CALARASI !!!!!! CUM MAI FRATELE MEU AI PERMIS ASTA ????? ASA DE LIPSIT DE PUTERE SI CURAJ AI AJUNS ? UN OM PE CARE L-AM RESPECTAT SI ADMIRAT PENTRU PUTERE SI CURAJ SA CEDEZE ASA USOR ?
4
0
Multumesc Florine si fratelui tau Doru.
2
0
Bai Repulica ! Puneti fotografia lui Junior daca tot vb. de el. Va mai atrage de atentie cineva mai jos. Puneti si pe gelat sa il faceti vedeta sa stie toata lumea cum arata aratarea. Gen.
2
0
Olea are tot dreptul sa-si ceara dreptul ca toti ceilalti care sunt fff mult din ANR si capitaniii. Problema este dupa cum zice si Popa S mai jos in data de 2 iun.despre individul celelalt care nu apare in poza ci la pus pe Seniorul ca pare mai viu.
1
0
HAI LA OPREA LA BREVETE.
1
0
Ba dar Mezei si prietenul lui de la Giurgiu nu vor si ei o caciula de bani ? Nu vin si ei la ANR cu miloaga ?
1
0
Simte pericolul ? Ia corabia apa ?
0
0
SOBOLANUL SIMTE PERICOLUL ? PARASESTE CORABIA ? POATE IN SFARSIT SA SATURAT, CEEA CE ESTE CAM GREU DE CREZUT.
4
0
Cumatru-unchiu de la ANR Giurgiu se aude ca vrea sa paraseasca corabia. Sa stie el ceva ?
0
0
Nu este vb. despre acela caruia i-a facut tata si cu unchiul de la Giurgiu cadou un post de sef de birou siguranta navigatiei in marele port Herastrau si cu sofer personal ?
1
0
Bai de ce la articolul de mai sus apare fotografia lui Senior daca in acel articol este vorba despre Junior ? Nu aveti o foto cu gelatul ?
1
0
Catana Jr. poate se spala de pacate si doneaza acei bani. O casa de copii, unui azil, ar gasi unde. Obtinuti oricum nemeritat. Poate il iarta Cel de sus. Jr. nu meriti acei bani.
0
0
Cum mai stai in functia de Capitan Sef si Director condamnat in legatura cu serviciul! Vezi Doamne,procurorii au scris ca vroiai sa faci economie la ANR dupa ce i ai platit gras!Cine te crede borfas batran!
0
0
Bravo, felicitari ptr.comentariul analiza ! Scurt, pertinent perfect adevarat. RESPECT !
0
0
Mironescu e suparat ca si el se incadreaza la ANALFABETI si e mare patron.
1
0
La fel cum cainele nu pleaca din fata macelariei, tot asa jigoodiile nu pleaca din ANR, de rau ce e.
3
0
Cand o sa iasa acest jeg penal la pensie ANR se va redresa si va ajunge la standardul dorit de toata lumea
0
0
INALTAREA FIULUI DOMNULUI si Ziua Eroilor neamului romanesc ! Bine ca scrieti de toti kacatii , toti parvenitii si de toate curvele lui Basescu !...
1
0
Multi inteligenti din astia ajung la 30-35 de ani in functii importante desi singura lor calitate este ca sunt fiul lui t**a si sunt grasi ca niste balene. Nu este nevoie de alte calitati. Daca ii pui sa scrie doua randuri, te spargi de ras
1
0
toate angajarile se fac pe spagi,foarte multi semianalfabeti nu mai vorbesc de sot,sotie,ginere,nora,fin,fina,frate,sora etc dai in unul urla toti,nimeni nu i-a nici o masura,pacat de tara
1
0
Respectat conditiile de angajare cu Dorel, mare sef la resurse umane. Lu Dorel, care e nervos ca doamnele vin in tocuri, i s a facut o comisie de ex speciala cand s a angajat, asa ca sa nu mai candideze careva, nimeni, nici chiar Dudelu. Poate vede cineva ce zice Dorel, zis Poetul. Oricum el le stie pe toate, ca toti militienii dastepti.
0
0
Intr-o tara normala Catana nu era angajat la ANR adica fara respectarea conditiilor obligatorii care sunt valabile pr. toti. Vechime, experienta, etc. Intr-o tara normala Catana ar trebui sa returneze intreaga suma incasata ca angajat la ANR. Intr-o tara normala ar trebui sa raspunda cei care au facut posibila aceasta situatie. Giurgiuuuu stiti ceva ? Aveti o mare musca pe caciula.
5
0
Cat tupeu de cocalar pe gelatul Catana stiind in ce fel a fost angajat si cum a fost promovat.Deh este omul Oligarhului de la Giurgiu.
1
0
Oamenii de r**d au salarii de cacat in anr cat un muncitor necalificat in santierul naval , controleaza nave de milioane de euro si normal ca niciun sef nu le reprezinta interesele sa le mareasca salariile cand ei stau pe mii de euro . Sindicatul este inexistent, lita sorin nu face nimic ptr angajati asa ca r**d pe r**d oamenii de valoare pleaca inapoi pe mare si lichelele raman sau vin altele si umfla iar portofelele ghici cui.. tot ale sefilor..
0
0
Un ziar de tot kk ,cu articole numai la comanda
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768