REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Viorica Dăncilă: Nu l-am văzut pe Ciucă să atace pe cineva. În schimb, de la Ciolacu aștept...

Viorica Dăncilă: Nu l-am văzut pe Ciucă să atace pe cineva. În schimb, de la Ciolacu aștept...

Virgil STOIAN 11 mai 2023 | 00:00 1822

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a devenit în aprilie 2022 președintele partidului NOI (Națiune Oameni Împreună), marcând astfel revenirea pe scena politică. Reporterii Replica au contactat-o pentru a vorbi despre rotativa guvernamentală, despre situația politică din România, dar și despre cum decurg lucrurile în Constanța și cum ar trebui să voteze constănțenii la următoarele alegeri.

Viorica Dancila: Nu l-am vazut pe Ciuca sa atace pe cineva. in schimb, de la Ciolacu astept...
Fostul premier a declarat că nu crede că vom avea alegeri anticipate, însă deja partidele au intrat în febra alegerilor de anul viitor. În privința situației de la Constanța, Viorica Dăncilă consideră că doar cetățenii pot sancționa modul în care arată Constanța, prin votul pe care îl vor exprima la următoarele alegeri locale.

Toată lumea așteaptă programul de guvernare

Categoric există un protocol în ceea ce privește rotativa, atunci când ai cuvânt trebuie să respecți acest protocol. Probabil rotativa se va face dar pentru oameni cred că important este programul cu care noua garnitură va veni în fața populației. Să schimbi un nume cu celălalt nu știu ce aduce pentru țară. Toată lumea așteaptă programul de guvernare, un program care să se plieze pe realitatea din România și să aducă un nivel de trai mai bun pentru oameni. Nu cred că se va ajunge la anticipate, dar se va merge în această logică a câștigului electoral a partidelor aflate în coaliție, de aceea probabil vedem și aceste divergențe, nu numai de opinie, de multe ori violență verbală sau atac la persoană. Cred că fiecare partid a intrat deja în logica alegerilor de anul viitor.” a declarat Viorica Dăncilă.

Coaliția trebuie să vină cu decizii imediate

Viorica Dăncilă are încredere în Marcel Ciolacu că o să vină cu un program de guvernare realist: ”Nu știu, nu pot să merg pe scenarii. Știu că domnul Ciucă a dat dovadă de echilibru. Acest lucru nu i se poate reproșa. A încercat să creeze un echilibru în coaliție, a încercat să vină cu idei, și nu cu atac la persoană. Nu l-am văzut pe Ciucă să atace pe cineva. Eu mă aștept de la Ciolacu, așa cum a demonstrat de-a lungul timpului PSD, să vină cu un program de guvernare realist, un program de guvernare care să nu se bazeze pe noi taxe, sau tăieri bugetare, un program de guvernare care să țină mai mult cu țara și să se bazeze pe resursele acestei țări și să ducă la dezvoltare. Cred că toată lumea așteaptă acest lucru. Este foarte important ca în această situație, în care avem crize suprapuse, criza din sănătate, energie, din agricultură sau cea legată de război, să se vină cu lucruri concrete și nu cu o logică ca și cum ai fi într-o opoziție. Oamenii se așteaptă de la coaliție să vină cu decizii imediate și nu să arate că știu ceea ce se întâmplă, cei din opoziție trebuie să facă acest lucru.

Viorica Dancila: Nu l-am vazut pe Ciuca sa atace pe cineva. in schimb, de la Ciolacu astept...

Politica trebuie să fie bazată pe consens

Fostul premier a vorbit și despre demisia Feliciei Ovanesian, city-managerul Constanței: ”Probabil sunt nemulțumiri în primărie, nemulțumiri între city-manager și primar. E un fel urât de a face politică. Eu cred că politica trebuie să fie bazată pe consens, pe echilibru, și nu pe aceste atacuri. Probabil că știu anumite lucruri și acum toți scot armele la vedere. Nu știu ce să spun, dar cred că cel mai important este ca cetățenii din Constanța să evalueze ce s-a făcut pentru ei, pentru oraș, în perioada în care primarul este și a fost în funcție.

Vom veni cu un program pentru Constanța

Cât am fost în Constanța am văzut foarte multe construcții, foarte multe lucruri care sunt începute, dar nu am văzut un plus adus pentru Constanța. Șansa nu o pot da eu, pentru un nou mandat, șansa o dau cetățenii, și sper ca cetățenii să fie foarte exigenți atunci când îi aleg pe cei care să-i conducă pe o perioadă de 4 ani. Ca primar trebuie să ai acest spirit gospodăresc, de a aduce acest plus. Trebuie să vezi localitatea ca și cum ar fi casa ta și ea trebuie să arate cât mai frumos. De multe ori, alegem la voia întâmplării, și pe urmă suntem nemulțumiți de ceea ce se întâmplă. Eu cred că cetățenii sunt cei ce pot sancționa modul în care arată Constanța, pot sancționa prin votul lor. Categoric vom veni cu un candidat pentru Constanța, dar vom avea un alt mod de a alege candidatul. Nu ne vom referi neapărat la o persoană. Vom veni cu un program pentru Constanța și apoi vom identifica persoana care poate, dorește și este implicată să pună în aplicare acel program pentru Constanța.” a încheiat Viorica Dăncilă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai,nu mai scoateti rusinea aia analfabeta pe strada,lasati.o dreqului la muraturile ei!
3
1
Fie că este dl.v****l Chitac sau dna Viorica Dancilă sunt oameni care gandesc constructiv ,cu suflet nobil .Sincer ce face Primarul nici un alt Primar nu a avut curajul sa se apuce de o lucrare atat de complexa de schimbare a conductelor grav avariate si neinlocuite de cel putin 40 de ani.
1
5
O mare doamna.Respect Viorica Dancila
1
3
vezi ca Dragnea stie sa gateasca fasole verde, matale cand inveti meserie?
2
1
He, he!
1
1
serviciile, se spune, au inventat usr si mai apoi, aur. acum, au scos din joben, partidul noi si au reinventat-o pe dancila. este clar ca, va fi folosita ptr a fragmenta votul. amestecul serviciilor, a devenit o constanta a democratiei occidentale: votati prostilor, v-am dat de toate partidele, noi numaram.
5
0
Vorbeste p*****a satului
4
4
Iar ajunge la I-Umor
5
4

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677