REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
22.6° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Viorica Dăncilă s-a decis: candidează la alegerile parlamentare din partea unui partid politic

Viorica Dăncilă s-a decis: candidează la alegerile parlamentare din partea unui partid politic

Virgil STOIAN 12 iunie 2024 | 00:00 3140

Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României, a fost de-a lungul anilor, mai ales în perioada în care a ocupat funcția de prim ministru, contestată, apreciată, atacată, trădată inclusiv de colegii ei de partid. Revenită în politică alături de partidul Națiune Oameni Împreună, fostul premier nu a mai candidat la alegerile europarlamentare din cauza comasării alegerilor. Contactată de reporterii Replica, Dăncilă a declarat că se axează pe alegerile parlamentare de la toamnă.

Viorica Dancila s-a decis: candideaza la alegerile parlamentare din partea unui partid politic


Pentru început, Viorica Dăncilă a explicat motivele pentru care partidul Națiune Oameni Împreună nu a avut candidați nici la alegerile locale, nici la cele europarlamentare: „Nu am candidat pentru că, odată cu comasarea alegerilor, îmi era foarte greu să mă lupt cu ei, pentru că și PNL și PSD au organizații peste tot. Dacă erau doar europarlamentarele, era altceva dar comasat cu localele, plecam cu un handicap din start și atunci ne pregătim pentru toamnă. Voi candida la parlamentare, noi acum nu am avut deloc candidați, pentru că era o luptă inegală.

Fostul premier a vorbit și despre rezultatele în alegeri, subliniind faptul că USR, după ce acum 4 ani avea mesajul „fără corupți în funcții publice”, acum au chiar ei asemenea cazuri: „Votul oamenilor este suveran, să nu uităm că aici, pe lângă votul de partid, a fost dat și un vot persoanei care a candidat, și aici mă refer la primar și la președinții de consiliu județean. Rezultatele au bune pentru PSD, PNL și pentru AUR care au avut o creștere de la 9 la 15%. ADU nu au mai avut mesaj pentru aceste alegeri. Alegerile trecute ei au avut mesajul acela cu «fără corupți în funcții publice», acum ei au avut aceste acuzații de corupție. Bineînțeles că există prezumția de nevinovăție, dar uitați-vă la dosarul lui Vlad Voiculescu sau al lui Clotilde Armand. Dar cel mai important e că au făcut o alianță pentru un procent nu o alianță unită în jurul unui proiect. Acest lucru cred că a fost sancționat de oameni.”

Viorica Dancila s-a decis: candideaza la alegerile parlamentare din partea unui partid politic
În privința victoriei lui Nicușor Dan în alegeri de la București, Dăncilă crede că o vină a avut-o și alianța PSD-PNL: „Nu pot să spun în sensul acesta până când nu vom vedea ce se va întâmpla cu dosarul lui Vlad Voiculescu. Dar dacă într-adevăr se va da o sentință împotriva lui nu o să fie o situație foarte plăcută. A fost o ezitare a alianței PSD-PNL. Să nu uităm că au venit cu un aliat comun, pe urmă l-au schimbat iar acest lucru a creat o neîncredere în oameni. Dar oricum votul este zdrobitor, Nicușor Dan are voturi cât ceilalți trei de pe următoarele locuri.

Precizăm că alegerile parlamentare vor avea loc la finalul anului 2024, mai precis la data de 8 decembrie 2024. Aceste alegeri vor fi al 10-lea de acest tip în România postdecembristă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pisdulicea zboara din pom in pom.Schimba toti partidele ca chilotii.Apoi chilotii intre ei.N-au nicio taina. io pisdista am facut.. am dres.. cu pisde ma tine ma sustine de chiloti si de jartele.Mova cucuvea de noapte s-a facut praf,parlamentara de toamna.Stai acasa ca nu mai pupi nimic.Ti-ai mancat malaiul.Ne-ai facut de ras pe afara. Pasarica lumii ii sloboda.
0
0
exista și partid nepolitic?
1
0
Cat timp mai dam bani la jegosii astia din Ucraina. ?!
4
0
psd a trimis-o in pe, a facut-o prim ministru si de notorietate nationala criticile nici nu mai conteaza in tara in care au fost realesi o multime de primari condamnati definitiv sau in anchete cu mai multe acuzatii foarte grave cum e primarul iasului cu 4 dosare pe rol la dna
5
0
Doamna DANCYLA dimneavoastra ne mai scapati da TAMPITU ASTA DA KYOLHANIS KAP da Vytel k***t CEL MARE
3
8
Si uite asa toate leprele incompetente, analfabete, prooaste de dau in gropi, cu foame de ciolan, ajung sa fie platite cu zeci de mii de euro pe luna din banii contribuabilului european. La munca ghioarlelor si la platit taxe!!
7
2
Iranul si Pakistanul au avut o sansa sa fie in UE si asta a fost Veorica .Atat s-a putut .
7
2
Pe langa catastrofele de acum ca balbaitul ciuca si analfabetul marcel , viorica este lux , va meriati soarta prostanilor cum sa iasa pcr cu 48% cand v-a tinut cu japca in casa in pandemie, de pensii speciale nu mai vorbeste nimeni ,va asteapta taxe noi ca bugetul e praf
12
3
Nu, nu, nu, nu Viorica, te rugăm mult de tot, nu candida! Oricum nu ai șanse,
10
5

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016