REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Virgil Călina îl pune la colț pe Tudorel Economu, după ce i-a dat țeapă!

Virgil Călina îl pune la colț pe Tudorel Economu, după ce i-a dat țeapă!

Mirela PASCAL 27 iulie 2024 | 00:00 2423

În ultimii ani, familia Economu din Constanța a fost lovită rău de probleme financiare. Nu scapă bine de o executare, că intră în alta, din pricina obligațiilor contractuale neonorate față de colaboratori. Dacă în decembrie 2022 a fost executat în două dosare diferite, la fel și-n 2023, și anul curent i-a adus probleme lui Tudorel Economu. Sunt atât de multe, încât probabil nici nu le mai face față. Mai nou, se războiește și cu afaceristul Virgil Călina, după ce i-a dat acestuia o țeapă de peste 40.000 de lei.

Virgil Calina il pune la colt pe Tudorel Economu, dupa ce i-a dat teapa!Tudorel Economu

Foștii colaboratori îi stau în coastă lui Tudorel Economu, după ce acesta din urmă nu și-a mai plătit datoriile. În 2022, firma de salubritate din București, Compania Romprest Service SA, al cărei pachet majoritar este deținut de compania lui Maricel Păcuraru, patronul de la Realitatea TV, a executat firma Deco Foof, la fel și Enel, care a demarat procedurile de executare silită pentru a recupera un debit neachitat, fiind încuviinţată executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare.

Ulterior, a avut loc vânzarea la licitație publică a unui teren deținut de soții Economu, situat pe strada Prelungirea Bucovinei, în Faleză Nord, aproape de plajă, la cererea Primăriei Constanța, după ce nu și-au mai plătit ratele la un teren achiziționat de la administrația locală, mai exact terenul vizavi de hotel Condor din Mamaia, pe care și-a construit o unitate de alimentație publică. Primăria Constanța a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soților Economu, Mariana și Tudorel, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro.

Nici anul 2023 nu a început strălucit pentru afacerist. O societate din București FRISCHEPARADIES S.R.L., cu sediul pe Calea Dorobanți, a dat în judecată firma Deco Food pentru un debit de peste 26.000 lei. Așadar, o nouă executare silită. Tot în 2023, Economu a fost executat și de compania de apă. Pe 9 martie 2023, Judecătoria Sectorului 1 București a admis încuviințarea executării silite formulată de creditoare.

Călina, cu bunghiul pe Economu

Și anul acesta, Economu a intrat în dizgrațiilor foștilor parteneri de afaceri. Unul dintre ei este discretul Virgil Călina, nașul fostului tenisman Ilie Năstase. Călina a colaborat cu Economu prin firma sa, De Siva Intermed SRL, cu vânzări, anul trecut, de aproape 400 de milioane de lei și care ocupă un loc fruntaș în Top Profit România Întreprinderi Mijlocii.  Pe 24 iulie a.c, firma lui Călina a depus o acțiune în instanță, la București, prin intermediul căreia speră să obțină de la Deco Food suma de 48.484,79 lei penalități de 31.854,50 lei. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Virgil Calina il pune la colt pe Tudorel Economu, dupa ce i-a dat teapa!Virgil Călina

Călina a rămas fără un apartament

Revenind la societatea De Silva Intermed SRL, aceasta pare să nu fie scutită de probleme. La un moment dat, i se ceruse falimentul, însă magistrații din București au respins cererea firmei creditoare, Nobileo Real Estate, la finele anului trecut.

Călina are probleme și pe la Constanța, cu mai mulți dezvoltatori imobiliari, printre care Nordis Management, controlată de soțul Laurei Vicol. De Silva Intermed a deschis o acțiune în instanță, ce are ca obiect plângere împotriva încheierii de carte funciară. Se pare că este o speță mai complicată, despre care vom vorbi, pe larg, într-una din edițiile viitoare. Recent, Virgil Călina și soția acestuia, Călina Meda De Silviana, au rămas fără una dintre multele locuințe pe care le dețin în Capitală. Un executor judecătoresc anunță organizarea unei proceduri de licitații publice în vederea vânzării unei clădiri (fără teren și cale de acces), situată în București, strada Atena, numărul 5, Sector 1.

Virgil Calina il pune la colt pe Tudorel Economu, dupa ce i-a dat teapa!publicația de vânzare

Clădirea este compusă din S+P+2E+M, fiind construită în anul 2018, are o suprafață desfășurată de 1634 de metri pătrați. Prețul de pornire al licitației este de 22.588.682 de lei, adică 4.587.000 euro, aceasta fiind organizată pe 16 februarie 2024.

Virgil Calina il pune la colt pe Tudorel Economu, dupa ce i-a dat teapa!imobilul scos la licitație

Imobilul a fost la licitație pentru a acoperi o datorie pe care soții Călina o datorează creditorului - suma de 9.456.682 de lei, conform titlului executoriu reprezentat de Contractul de garanție imobiliară, autentificat prin încheierea nr. 701/23.05.2019, de Societatea Profesională Notarială IUS și Contract de garanție imobiliară, autentificat prin încheierea nr. 702/23.05.2019, de Societatea Profesională IUS, obținându-se încuviințarea executării silite în baza încheierii pronunțate de instanță de executare Judecătoria Sector 1. Imobilul urmărit are înscrisă ipotecă în Cartea Funciară în favoarea creditorului.

Ce firme deține afaceristul Virgil Călina

Afaceristul deține mai multe afaceri, printre care și Mamaia AV Resort SRL, prin intermediul căreia a dezvoltat mai multe complexuri imobiliare în Mamaia. În firmă, Călina e asociat cu Burcea Alin Nicolae. Curios este că societatea nu a avut vânzări în ultimii ani și nici profit. De asemenea, el este importator de băuturi (deţine, printre altele, licenţa pentru Don Perignon în România) şi a dezvoltat şi ansamblurile Park Residences din nordul Capitalei şi Predeal. Călina mai deține, printre altele, și hotelul Ramada din București, alături de soția sa, dar și De Silva Exclusiv, înființată în 1992, ce are în portofoliu mai multe mărci cunoscute, printre care: Toffiffe, Merci, Moet & Chandon, Belvedere și multe altele.

Afaceristul Virgil Călina este implicat în mai multe societăți. Una dintre cele mai cunoscute este De Silva Exclusiv SRL, care a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri în valoare de 108.279.796 de lei, dar și un profit net în valoare de 24.474.218 de lei. De asemenea, este implicat și în firmele RTH Premium Services SRL, D&L CO SRL, B.T. Printing Total SRL, De Silba Group Holding DGS SRL, Mamaia AV Resort SRL, dar și DE Silva Resort SRL.

A mai fost implicat și în Med Telesystems SRL, Proiect Nordic SRL, Bracs Clus SRL, PH Proprietăți Hoteliere SRL, Elpa Design SRL, dar și Mady & Nini Com SRL, toate fiind radiate în prezent.

Călina a intrat și în agricultură

Firma De Silva Intermed SRL care ocupă un loc fruntaș în Top Profit România Întreprinderi Mijlocii, condusă de discretul om de afaceri, Virgil Călina, nașul fostului tenisman Ilie Năstase, a încheiat o mega afacere cu firma rudelor lui Gioni Popescu, fost general SRI, care a murit în 2019, la vârsta de 71 de ani. Afaceristul Virgil Călina a cumpărat, prin firma sa De Siva Intermed, Natural Farm INT. S.R.L, o societate care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez) și a plantelor leguminoase, și care a aparținut soției, respectiv fiicei lui Gioni Popescu.

Călina, bun prieten cu Geoană

Virgil Călina este și cel mai bun prieten al lui Geoană. Atât de bun încât, în afară de faptul că-și petreceau vacanțele împreună, în 2015, a salvat familia Geoană de la evacuarea din vila RA-APPS de pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor. Atunci, statul a scos la licitaţie vila, iar Virgil Călina a cumpărat-o contra sumei de 906.600 de euro plus TVA. De fapt, firma lui Călina, ”De Silva Exclusiv” este cea care a achiziţionat casa. Imediat după adjudecare, Călina declara pentru Mediafax că „Noi cumpărăm doar case demolabile, iar în locul lor, în limita PUZ-ului, construim clădiri de birouri sau apartamente. Ştiu că şi această casă este una demolabilă”.

Virgil Calina il pune la colt pe Tudorel Economu, dupa ce i-a dat teapa!vila RA-APPS de pe strada Cucu Starostescu

Numai că, surpriză, noul proprietar a renunţat să o mai demoleze şi, peste toate acestea, a închiriat-o, cui credeţi? Tocmai familiei… Mihaela şi Mircea Geoană!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alde economu încă nu au învățat ca una e sa bei pe datorie și alta e să faci afaceri pe datorie
2
0
care din cei doi a platit articolul? reclama mascata?! mari oameni!
1
1
țepari cu Ț
4
0
un escroc patologic.. cand are de luat bani... le balacareste și morții din gropa la datornici... când are de dat bani..... se victimizeaza cu non-șalanță.... escroc de camena
9
0
Mircea Geoana isi ascunde etnia. El e makeedon
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436