REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Virgil Călina intră tare în agricultură: a preluat firma unui fost general SRI

Virgil Călina intră tare în agricultură: a preluat firma unui fost general SRI

Mirela PASCAL 19 iulie 2023 | 00:00 9418

Afaceristul Virgil Călina a cumpărat de la familia fostului general SRI, Gioni Popescu, firma Natural Farm INT. S.R.L., societate care are ca obiect cultivarea cerealelor (exclusiv orez) și a plantelor leguminoase. Călina a preluat acțiunile de la soția fostului general, Lucia Popescu, și de la fiica acestuia, Ana Maria, prin intermediul De Siva Intermed SRL, controlată de însuși Virgil Călina și soția lui.

Virgil Calina intra tare in agricultura: a preluat firma unui fost general SRI
Firma De Siva Intermed SRL care ocupă un loc fruntaș în Top Profit România Întreprinderi Mijlocii, condusă de discretul om de afaceri, Virgil Călina, nașul fostului tenisman Ilie Năstase, a încheiat o mega afacere cu firma rudelor lui Gioni Popescu, fost general SRI, care a murit în 2019, la vârsta de 71 de ani. Afaceristul Virgil Călina a cumpărat, prin firma sa De Siva Intermed, Natural Farm INT. S.R.L, o societate care se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez) și a plantelor leguminoase, și care a aparținut soției, respectiv fiicei lui Gioni Popescu.

Virgil Calina intra tare in agricultura: a preluat firma unui fost general SRIGioni Popescu

Soția și fiica lui Gioni Popescu i-au vândut acțiunile

Lucia Popescu, soția fostului general, a fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. Popescu Lucia și Popescu Ana-Maria, reprezentând împreună 100% capitalul social al firmei de mai sus, au hotărât, în calitate de asociați, cesionarea părtilor sociale către De Silva Intermed - S.R.L., societate cu răspundere, limitată, astfel: prin cesionarea de către Popescu Ana-Maria a 61 părți sociale, fiecare parte socială având o valoare nominală de 10 lei, având o valoare totală de 610 lei, reprezentând 38% din capitalul social al societății si, corespunzător, din cota de participare la beneficiile și pierderile societății și de către Popescu Lucia a 99 părți sociale fiecare parte socială având o valoare nominală de 10 lei, având o valoare totala de 990 lei, reprezentând 62% din capitalul social al societății și corespunzător, din cota de participare la beneficiile și pierderile societății.

Virgil Calina intra tare in agricultura: a preluat firma unui fost general SRIVirgil Călina și soția

Ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra părților sociale, De Silva Intermed SRL a devenit asociatul unic al societății, urmând a deține 160 de părți sociale, având o valoare nominală de 10 lei fiecare si o valoare nominală totală de 1.600 lei, reprezentând 100% capitalul social total al societății, precum și din cota de participare la beneficiile și pierderile societății. A fost revocat din funcție administratorul Mihaiasa Dorin, i-a luat locul Călina Virgil, pe perioada de 10 ani cu posibilitatea revocării sau realegerii.

Călina, plin de datorii

În 2022, firma preluată de Călina a avut cifra de afaceri de 189 526 lei, profit de 10 330 lei și datorii de  342 393 lei. Cât despre De Silva Intermed, în 2022, a avut o cifră de afaceri de 108 279 796 lei, profit de  24 474 218 lei dar și datorii de  291 997 303 lei. Societatea are unic acționar  firma De Silva Group Holding Dsg SRL, controlată de Virgil Călina și Calina Meda De Silvania, cu cifra de afaceri 0, în 2022, profit de aproape 175 milioane de lei și datorii de 6,2 milioane de lei.

Mamaia AV Resort, fără vânzări și profit

Afaceristul deține mai multe afaceri, printre care și firma Mamaia AV Resort SRL, prin intermediul căreia a dezvoltat mai multe complexuri imobiliare în Mamaia. În firmă, Călina e asociat cu Burcea Alin Nicolae. Curios este că societatea nu a avut vânzări în ultimii ani și nici profit. De asemenea, el este importator de băuturi (deţine, printre altele, licenţa pentru Don Perignon în România) şi a dezvoltat şi ansamblurile Park Residences din nordul Capitalei şi Predeal. Călina mai deține, printre altele, și hotelul Ramada din București, alături de soția sa, dar și De Silva Exclusiv, înființată în 1992, ce are în portofoliu mai multe mărci cunoscute, printre care: Toffiffe, Merci, Moet & Chandon, Belvedere și multe altele.

Călina, bun prieten cu Geoană

Virgil Călina este și cel mai bun prieten al lui Geoană. Atât de bun încât, în afară de faptul că-și petreceau vacanțele împreună, în 2015, a salvat familia Geoană de la evacuarea din vila RA-APPS de pe strada Cucu Starostescu, lângă Bulevardul Aviatorilor şi Calea Dorobanţilor.

Virgil Calina intra tare in agricultura: a preluat firma unui fost general SRI

Atunci, statul a scos la licitaţie vila, iar Virgil Călina a cumpărat-o contra sumei de 906.600 de euro plus TVA.

Virgil Calina intra tare in agricultura: a preluat firma unui fost general SRI

De fapt, firma lui Călina, ”De Silva Exclusiv” este cea care a achiziţionat casa. Imediat după adjudecare, Călina declara pentru Mediafax că „Noi cumpărăm doar case demolabile, iar în locul lor, în limita PUZ-ului, construim clădiri de birouri sau apartamente. Ştiu că şi această casă este una demolabilă”.

Virgil Calina intra tare in agricultura: a preluat firma unui fost general SRIvila din care RA-APPS i-a evacuat pe soţii Geoană, dar pe care Virgil Călina a răscumpărat-o la licitaţie pentru prietenul său bun

Numai că, surpriză, noul proprietar a renunţat să o mai demoleze şi, peste toate acestea, a închiriat-o, cui credeţi? Tocmai familiei… Mihaela şi Mircea Geoană!

Revenind la societatea De Silva Intermed SRL, aceasta pare să nu fie scutită de probleme. La un moment dat, i se ceruse falimentul, însă magistrații din București au respins cererea firmei creditoare, Nobileo Real Estate, la finele anului trecut. Călina are probleme și pe la Constanța, cu mai mulți dezvoltatori imobiliari, printre care Nordis Management, controlată de soțul Laurei Vicol. De Silva Intermed a deschis o acțiune în instanță, ce are ca obiect plângere împotriva încheierii de carte funciară. Se pare că este o speță mai complicată, despre care vom vorbi, pe larg, într-una din edițiile viitoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
recrutati din taranoi, din talpa tarii, pe-astia i-a recrutat pe vremea lui ceasca, ca sa fie supusi si fara pretentii. Cu ei am ramas la butoane dupa revolutie. Ce afaceri sa faca calina asta, uitati-va la mutra lui, nici de maistru de CAP nu-l duce capul.
4
1
SRI este cel mai mare clan mafiot din Romania acolo se ascund tradatorii acestei tari ,
6
0
Securist si asta pana.n maduva oaselor!!!
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016