REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Virusolog, despre COVID-19: „Nu exclud scurgerea virusului din laboratorul din Wuhan“

Virusolog, despre COVID-19: „Nu exclud scurgerea virusului din laboratorul din Wuhan“

A.F. 2 iunie 2023 | 00:00 235

Virusologul chinez care, în lunile teribile ale pandemiei de COVID-19, s-a ocupat de criza chineză, nu exclude ca originea acesteia să fie o scurgere a virusului din laboratorul din Wuhan, potrivit BBC. George Gao a făcut, de fapt, cea mai explicită admitere, că s-ar fi putut întâmpla ceva anormal, chiar dacă Guvernul de la Beijing a negat întotdeauna categoric că boala ar fi putut avea originea în centrul de cercetare.

Virusolog, despre COVID-19: „Nu exclud scurgerea virusului din laboratorul din Wuhan“

Imunolog și virusolog de renume internațional, profesorul George Gao a fost șeful Centrului Chinez pentru Controlul Bolilor și a jucat un rol cheie în răspunsul la pandemie și în eforturile de a descoperi originile acesteia. Într-un interviu pentru podcastul "Fever: The Hunt for Covid's Origin", transmis de BBC Radio 4, profesorul Gao a spus că "se poate bănui întotdeauna orice: este știință, nimic nu trebuie exclus".

Vicepreședinte al Fundației pentru Științe Naturale din China, de când a părăsit CDC anul trecut, Gao a mai adăugat că Guvernul chinez a efectuat un fel de investigație oficială la Institutul de Virusologie din Wuhan.
"Guvernul a organizat ceva", a recunoscut (deși ancheta nu a implicat departamentul său); iar când a fost întrebat dacă a existat o percheziție oficială a laboratorului - unul dintre cele mai bune laboratoare naționale chineze, cunoscut pentru că lucrează la studiul coronavirusurilor de ani de zile -, Gao a confirmat că structura "a fost verificată de experți din sector". Este prima confirmare de la o sursă chineză că a existat un fel de investigație oficială: Gao nu a văzut rezultatele investigației, dar spune că a aflat că laboratorul a fost promovat. "Cred că concluzia lor a fost că respectă toate protocoalele. Nu au găsit nimic ilegal", citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768