REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Virusul Powassan, „vărul mai mortal al bolii Lyme”: se transmite în doar 15 minute de la mușcătură

Virusul Powassan, „vărul mai mortal al bolii Lyme”: se transmite în doar 15 minute de la mușcătură

A.F. 26 august 2023 | 00:00 274

Patru cazuri de infecție cu virusul Powassan, o boală gravă transmisă de căpușe, la fel ca și boala Lyme, au fost detectate în Connecticut în acest an, au confirmat oficialii din domeniul sănătății.

Virusul Powassan, „varul mai mortal al bolii Lyme”: se transmite in doar 15 minute de la muscatura

Virusul Powassan provoacă o infecție rară, dar gravă, care se răspândește prin mușcături de căpușe cu picioare negre sau de căprioară. Virusul se transmite în doar 15 minute după o mușcătură de căpușă. Nu există vaccinuri sau medicamente pentru a trata această afecțiune.

Virusul se transmite în doar 15 minute de la mușcătură

„Identificarea a patru rezidenți din Connecticut cu o boală asociată cu virusul Powassan subliniază importanța de a lua măsuri pentru a vă proteja de mușcăturile de căpușe de acum până la sfârșitul toamnei.

Folosind insecte repellent, evitând zonele în care sunt probabil căpușe și verificați cu atenție pentru căpușe după ce ați fost. afară poate reduce șansa ca dumneavoastră sau copiii dumneavoastră să fiți infectați cu acest virus”, a declarat Manisha Juthani, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Connecticut, într-un comunicat de presă.

Două femei și doi bărbați au fost internați cu o boală a sistemului nervos central în iulie. Rezultatele de laborator au confirmat prezența anticorpilor virusului Powassan. Aceștia au fost externați și se recuperează, au spus oficialii.

Simptomele virusului Powassan

Simptomele infecției cu virusul Powassan se dezvoltă de obicei în decurs de o săptămână până la o lună după mușcătura de căpușă infectată. Infecția începe cu:

  • febră,
  • dureri de cap,
  • vărsături,
  • slăbiciune.

Pe măsură ce infecția devine severă, poate duce la encefalită (infecție a creierului) sau meningită (infecție a membranelor din jurul creierului și măduvei spinării).

Semne precum confuzia, pierderea coordonării, dificultatea de a vorbi și convulsii indică o infecție severă.

Aproximativ 10% din cazurile severe sunt fatale și jumătate dintre cei care supraviețuiesc suferă de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi dureri de cap frecvente, pierderea masei musculare și a forței și pierderea memoriei.

Virusul se poate transmite și prin transfuzii de sânge

Persoanele cu infecții severe ar trebui să fie spitalizate, deoarece ar putea avea nevoie de sprijin pentru a respira și pentru a reduce umflarea creierului. Deși virusul se transmite în principal prin mușcături de căpușe, în cazuri rare, se poate transmite de la persoană la persoană prin transfuzie de sânge.

Oficialii din domeniul sănătății recomandă oamenilor să nu doneze sânge și măduvă osoasă timp de 120 de zile după o infecție. Cel mai bun mod de a preveni boala este prin limitarea expunerii la căpușe.

Măsuri de precauție simple, cum ar fi menținerea animalelor de companie fără căpușe și utilizarea de insecte respingătoare și cârpe de protecție în timp ce ieșiți în aer liber pot ajuta la reducerea șanselor de mușcături de căpușe, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe mine m-o muscat o capusa de capul medularului si mi-a provocat o mare macarime - bucuria curvei pe care am sexat-o toata noaptea !
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513