REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Visel Iusein, judecat pentru fraude cu fonduri europene, se întoarce la Primăria Dobromir?!

Visel Iusein, judecat pentru fraude cu fonduri europene, se întoarce la Primăria Dobromir?!

Victor ROTARU 23 decembrie 2023 | 00:00 2178

Visel Iusein, fostul primar al comunei Dobromir, s-ar putea întoarce în funcția de primar după ce acesta a scăpat de dosarul penal. Fostul primar a avut mai multe dosare de-a lungul timpului, scăpând de ele grație prescripției răspunderii penale. N-a scăpat, însă, de prejudiciu. Fostul primar trebuie să achite 100 de mii de euro. 

Visel Iusein, judecat pentru fraude cu fonduri europene, se intoarce la Primaria Dobromir?!Visel Iusein

Fostul primar al comunei Dobromir, Visel Iusein, care a fost trimis de mai multe ori în judecată pentru fraude cu fonduri europene, a scăpat de pedepse, după ce fapta de care a fosta cuzat s-a prescris. Acesta poate reveni, liniștit, la conducerea Primăriei Dobromir. Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă ICCJ-DNA Secţia de Combatere a infracțiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, din data de 09.06.2021, înregistrat pe rolul acestei, a fost trimis în judecată în stare de liberate Visel Iusein pentru comiterea în formă continuată (3 - trei acte materiale) a infracţiunii de complicitate Ia infracţiunea continuată (trei acte materiale) săvârşită de către Ivana Voicu, în calitate de autor, de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene. 

Astfel, în perioada 14 mai 2010 - 14 mai 2012, Visel Iusein, a ajutat-o pe Ivana Voicu în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul UE, prin semnarea şi punerea la dispoziţia acestuia a 4 înscrisuri emise de către Primăria UATC Dobromir, în cuprinsul cărora se atestau împrejurări neadevărate referitoare la suprafeţele de teren cu destinaţia păşune pretins a fi utilizate de către Ivana Voicu şi pe care acesta le-a prezentat în faţa funcţionarilor APIA obţinând pe nedrept fonduri (plăţi directe pe suprafaţă) din bugetul UE, în cuantum total de 436.445,02 de lei aferente campaniilor agricole din anii 2010 (58.124,53 de lei), 2011 (182.428,65 de lei) şi 2012 (195.891,84 de lei).  

Visel Iusein, judecat pentru fraude cu fonduri europene, se intoarce la Primaria Dobromir?!Sediul APIA Constanța

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva lui Visel Iusein, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Fostul primar urmează să achite un prejudiciu în valoare de 436.445, 02 de lei, fiind instituită și măsura sechestrului asigurator asupra bunurilor deținute: cinci imobile, o fermă, mai multe terenuri agricole, 12 autoturisme, 7 tractoare și 3 combine.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu i-a ieshit fostului shef PSD Liviu Dragnea schema prin care se dorea o lege care sa dezincrimineze abuzul in serviciu lege care ii scapa de pushcarie pe Radu Mazare si N.Constantinescu printre altzi au dat PSDisti sustzinuzi de PNL si UDMR o alta lege prin care sa ishi scape tozi mari hozi membri de partid si altzi infractori,lege care functzioneaza perfekt caci judecatori ishi fac datoria de slugi ale parlamentarilor care le-au dat lor prin lege salarii foarte mari pentru o tzara cu PIBul Romaniei,pensii speciale si alte drepturi nemeritate si amana pronuntzarea deciziei in unele cazuri pana cand se implineshte termenul pentru prescrierea faptei;in nici o tara din U.E.un primar ca Iusein nu mai ajungea la conducerea primariei vreodata caci fapta prescrisa exista dar judecatori au tras de timp pana cand s-a putut prescrie fapta,adica infractorul sa nu fie judecat si condamnat la pushcarie.
2
0
Cu acest bulibas ultrapuscariabil, protejat de justitie prin tergiversari, pesedeul controleaza zona tziganeasca Dobromir. Este omu lu Stroe.
6
0
Asta da hot
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510