REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Vitamina care poate distruge oasele: La ce să ai grijă

Vitamina care poate distruge oasele: La ce să ai grijă

A.F. 18 mai 2023 | 00:00 489

dministrarea unei vitamine poate fi în detrimentul rezistenței și densității oaselor noastre. Aceasta este o dovadă în plus că vitaminele nu sunt întotdeauna utile.

Vitamina care poate distruge oasele: La ce sa ai grija

Vitamina care poate distruge oasele

Administrarea vitaminei E are un efect negativ asupra oaselor noastre. Ea poate stimula producția de celule care contribuie la înmuierea oaselor. Acest lucru este conform rezultatelor unui nou studiu realizat pe șoareci.

Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la Universitatea Keio din Tokyo (Japonia), sub conducerea profesorului Shu Takeda. Concluziile pe care aceștia le trag sunt deosebit de benefice pentru persoanele care iau în mod regulat suplimente, în special vitamina E.

Potrivit experților, sănătatea și densitatea oaselor noastre depind de echilibrul dintre două tipuri de celule – osteoblaste (sunt implicate în formarea oaselor) și osteoclaste (mențin rezistența oaselor). Studii anterioare au arătat că vitamina E este bună pentru sănătatea oaselor.

Dar, potrivit oamenilor de știință japonezi, este exact opusul – ei concluzionează că aportul de vitamina E stimulează producția de inițiază producția de substanțe care descompun țesutul osos.

Opinia lor este susținută de colegii lor din New York. Rezultatele cercetărilor lor au fost publicate în revista Nature Medicine. Aceștia au descoperit că șobolanii cu deficiență stabilită de vitamina E aveau de fapt oase mai puternice.

Suplimentele de vitamina D fără nicio altă vitamină pot fi dăunătoare organismului.
Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi care se găsește în alimente precum peștele gras, produsele lactate și ouăle. Această vitamină este sintetizată în principal de piele atunci când organismul este expus la lumina soarelui.

În timp ce vitamina D asigură prezența calciului în sânge, vitamina K asigură prezența calciului în oase reducând astfel depunerea acestuia în vasele de sânge.

Mulți experți în sănătate au asociat nivelurile scăzute de vitamina K cu un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Vitamina K este o altă vitamină solubilă în grăsimi care există în două forme de vitamina K: vitamina K1 (filochinonă, care se găsește în principal în legumele cu frunze verzi) și vitamina K2 (menachinonă, care se găsește în principal în lactatele fermentate și este produsă de bacteriile lactice din intestin), scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768