REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Vlad Voiculescu: Nu se poate construi o fabrică de vaccinuri fără un investitor serios

Vlad Voiculescu: Nu se poate construi o fabrică de vaccinuri fără un investitor serios

A.F. 27 iulie 2024 | 00:00 45

Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, cere explicaţii cu privire la fabrica de vaccinuri sub egida Institutului Cantacuzino care ar putea fi construită în Bucureşti, el afirmând că, fără o discuţie serioasă cu un investitor mare, proiectul va fi imposibil de realizat. Voiculescu arată că în şapte ani, MApN şi PSD şi PNL puteau avea până acum un plan pentru această instituţie de care se leagă atât de multă istorie şi speranţe ale românilor.

Vlad Voiculescu: Nu se poate construi o fabrica de vaccinuri fara un investitor seriosVlad Voiculescu

Voiculescu afirmă că un proiect de hotărâre iniţiat de Unitatea Militară 02248 pentru aprobarea unui PUZ şi construirea unei „hale multifuncţionale microproducţie de vaccinuri în Cazarma 3590 Bucureşti” a fost pus în dezbatere publică.

”România şi Europa au nevoie de facilităţi de producţie de vaccinuri şi medicamente. Un proiect de fabrică de vaccinuri necesită însă mult mai mult decât un simplu plan urbanistic zonal, o cazarmă şi nişte #sătrăiţi. Sunt curios dacă există discuţii serioase cu investitori strategici sau este un alt proiect de cheltuit banii Armatei pe altceva decât pe pregătirea şi înzestrarea acesteia”, explică fostul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu atrage atenţia că ţări ca India sau China, care au investit în fabrici de vaccinuri, au atras investitori pentru aceste proiecte. Anii trecuţi, China a adus AstraZeneca, care a investit aproape 150 de milioane de dolari într-o nouă fabrică de vaccinuri în Wuxi. Serum Institute of India a investit peste 800 de milioane de dolari, iar construcţia a durat peste 5 ani.

Fostul ministru al Sănătăţii aminteşte că MApN a preluat Institutul Cantacuzino acum şapte ani.

”În şapte ani, MApN şi PSD şi PNL puteau avea până acum un plan pentru această instituţie de care se leagă atât de multă istorie şi speranţe ale românilor”, adaugă el.

”În locul unui plan serios, Institutul Cantacuzino nu mai înseamnă decât nişte laboratoare care sunt folosite sub capacitate şi nişte clădiri în paragină. Câţiva - foarte puţini - oameni care mai încearcă să mişte lucrurile. Oamenii care cândva ştiau cum se produc vaccinurile au plecat de mult. Locul lor în curtea Institutului a fost luat de (prea) mulţi colonei şi generali care mai vin din când în când cu câte o idee de prăpădit banul public, în timp ce ei abia aşteaptă pensia specială”, mai spune Voiculescu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436