REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.3° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
25.3° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Vladimir Putin, amenințat de Marina Rusă

Vladimir Putin, amenințat de Marina Rusă

Valentina CAMARA 24 aprilie 2023 | 00:00 1485

Marinarii ruși vor să ia soarta țării în propriile mâini și pregătesc un candidat care să-l concureze și să-l înlocuiască pe Vladimir Putin la următoarele prezidențiale. Mișcarea marinarilor seamănă, pe undeva, cu rebeliunea marinarilor de pe cuirasatul Potiomkin, celebră în istorie, mai ales, datorită filmului sovietic de propagandă pe care l-a inspirat.

Vladimir Putin, amenintat de Marina Rusa

Marinarii din Flota Rusă susțin că vor să repare situația proastă din țară și că vor să o îndrepte spre o direcție bună. În acest sens, ei au anunțat că vor susține propriul candidat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Acesta ar urma să-l concureze pe Vladimir Putin și, mai mult, să-l înlocuiască la Kremlin.

Reuniți într-o Adunare a ofițerilor din Flotă aceștia susțin că omul pe care îl vor propune să preia puterea va opera, cu ajutorul marinarilor, schimbări fundamentale în actul de guvernare de la Moscova. Este pentru prima oară în istorie când Marina din Rusia își desemnează propriul candidat la alegerile pentru președinție, un ofițer. „Nu este un secret pentru nimeni în ce situație dificilă ne aflăm”, a spus un ofițer, deputat al Dumei de Stat.

El a promis că în programul candidatului lor vor exista o mulțime de măsuri care vor face ca țara să revină ceea ce a fost. El a precizat că programul de guvernare va fi prezentat în totalitate, la momentul oportun, dar a exprimat, în câteva fraze, esența acestuia.

„Lustrarea dușmanilor poporului (sub sloganul «Goyda!» toată lumea va fi adusă la apă curată); Neutralizarea oligarhilor; Vom întrerupe relațiile diplomatice cu toate țările neprietenoase; Vom anula libera circulație a dolarului și a euro; Politica de migrare va fi anulat”, a declamat ofițerul de marina.

Cu alte cuvinte, marinarii ruși intenționează să continue politica de agresiune a lui Vladimir Putin, dar într-un stat militarizat, condus de un dictator cu puteri nelimitate care va pune în practică politicile bolșevice din vremea lui Stalin. Oligarhii vor fi deposedați de averi, dușmanii poporului vor fi anihilați, iar granițele vor fi închise pentru ruși. Pe de altă parte, va fi confiscată valuta, iar rușilor li se va interzice să dețină dolari și euro, urmând ca Rusia să intre într-o stare de izolare, înghețând relațiile diplomatice cu „țările neprietenoase”.

De altfel, o astfel de mișcare era de așteptat să apară, dat fiind că elita politică și forțele de securitate ale Federației Ruse nu sunt tocmai de acord cu felul în care Vladimir Putin poartă războiul din Ucraina.

Revolta de pe cuirasatul Potiomkin

Mișcarea marinarilor ruși, care vor să-l înlocuiască pe Vladimir Putin, seamănă, pe undeva cu, rebeliunea de pe cuirasatul Potiomkin. Acest episod, petrecut în anul 195, a rămas celebru în istorie, mai ales datorită filmului sovietic de propagandă pe care l-a inspirat.

În 1905, (în timpul Revoluției ruse, echipajul de pe cuirasatul Potiomkin s-a revoltat împotriva ofițerilor de pe vas. După ce au pus mâna pe cuirasat, marinarii l-au predat autorităților române care, la rândul lor, l-au returnat proprietarului de drept, statul rus.

Pentru a face uitat acest episod, în octombrie 1905, Potiomkin a fost rebotezat cu numele Panteleimon, iar în aprilie 1917 vasul a primit un alt nume, Potiomkin-Tavriceski. O lună mai târziu, i s-a spus Boreț za svobodu – Luptătorul pentru Libertate – nume sub care a fost capturat de armata germană în 1918.

A fost recapturat de rușii albi care în 1919 l-au sabordat în portul Sevastopol, ca să nu cadă în mâinile bolșevicilor, potrivit evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca vor interzice si masinile de scris !!!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436