REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Vladimir Putin: E dreptul suveran al Ucrainei să adere la UE

Vladimir Putin: E dreptul suveran al Ucrainei să adere la UE

Replica API 18 iunie 2022 | 00:00 1397

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că Rusia nu are obiecţii faţă de aderarea Ucrainei la UE, întrucât aceasta din urmă nu este o alianţă militară, spre deosebire de NATO, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

Vladimir Putin

''Nu avem nimic împotrivă, este decizia lor suverană să adere sau nu la uniuni economice (...) Este treaba lor, a poporului ucrainean'', a declarat preşedintele rus în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg, citează stiripesurse.ro.

''Spre deosebire de NATO, UE nu este o alianţă militară'', aşadar ''în ce priveşte integrarea lor economică, alegerea le aparţine'' ucrainenilor, a lămurit Putin poziţia Rusiei pe acest subiect.

Totuşi, preşedintele rus a estimat că ''Ucraina se va transforma într-o semi-colonie'' a ţărilor occidentale dacă aderă la UE. ''Este părerea mea'', a adăugat el.

Pe de altă parte, Putin a apreciat că după încheierea ''operaţiunii militare speciale'', adică a războiului declanşat de Rusia prin agresiunea asupra Ucrainei, relaţiile ruso-ucrainene se vor normaliza. ''Mai devreme sau mai târziu, situaţia va reveni la normal'', crede el.

Liderul de la Kremlin s-a arătat încrezător şi faţă de revenirea pe piaţa rusească a companiilor occidentale, mai ales europene, care s-au retras în urma sancţiunilor impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei.

El a insistat pe de altă parte că ofensiva militară rusă în Ucraina nu este cauza dificultăţilor economice mondiale, în special a creşterii preţurilor la energie, acestea fiind provocate de ''erorile sistemice'' ale Occidentului, care îşi provoacă singur inflaţie prin ''tipărirea de bani''.

''Îi auzim pe toţi vorbind despre o pretinsă ''inflaţie a lui Putin'' (...) Acesta este rezultatul erorilor sistemice ale administraţiei americane şi ale birocraţiei europene (...) Pentru ei, operaţiunea noastră este un colac de salvare care le permite să pună totul pe seama noastră'', a remarcat Putin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai prostule"patriotul"asta a dat navala intro tara vecina omorand barbati,femei si copiii si a pus pe fuga alte milioane de oameni altfel ii omora si pe astia militari trimisi de el,"defapt niste talhari care au omorat civili,au violat tot ce au prins si le-au golit casele ucraineenilor".
0
0
Daca nu aderam la UE astazi ne uitam la Serbia ca la Hollywood.
0
0
Ultimul patriot , are sange in instalatie , dupa aderarare Ucraina va deveni o colonie....ca si Romania , dealtfel.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510