REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
29.9° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Voi știți ce au făcut parlamentarii constănțeni în 2023, în Legislativ?!

Voi știți ce au făcut parlamentarii constănțeni în 2023, în Legislativ?!

Virgil STOIAN 1 ianuarie 2024 | 00:00 2302

Anul 2023 s-a încheiat și, odată cu el, și parlamentarii și-au luat o binemeritată vacanță.  Reporterii Replica au aflat cât de implicați au fost aleșii constănțenilor în anul trecut și vor împărtăși acest lucru cu cititorii. Vă reamintim că sunt 11 deputați și 5 senatori care reprezintă Constanța. După un an marcat de rotativa guvernamentală, vom vedea cât de activi au aleșii constănțenilor. Cât de mult s-au implicat parlamentarii de Constanța, câte proiecte de legi, inițiative legislative sau luări de cuvânt în plen au avut, vom afla în rândurile următoare.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!

Dănuț Aelenei, care s-a tot plimbat între AUR și Alternativa Dreptei, a avut 21 inițiative legislative în anul 2023, un proiect de hotărâre, 5 interpelări, 28 întrebări și 20 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților. Printre cele 21, s-a aflat și propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Soții Aelenei


Mircea Banias, deputat din partea PNL, a avut 30 inițiative legislative, nici o luare de cuvânt, nici un proiect de hotărâre, nici o interpelare și o luare de cuvânt în plen. Vicepreședinte în comisia pentru transporturi și infrastructură, acesta s-a făcut remarcat prin diverse proiecte de legi ce au la bază energia regenerabilă.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Marian Crușoveanu

Marian Crușoveanu, deputat PNL, se poate lăuda cu 56 de inițiative legislative, două proiecte de hotărâre privind modificarea Regulamentul Camerei Deputaților, o întrebare și 27 luări de cuvânt în plen, în anul 2023. Jurist la bază, Marian Crușoveanu a pus accent pe proiectele de legi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actelor de identitate ale cetăţenilor români dar și pe o lege privind utilizarea semnăturii electronice, a mărcii temporale şi prestarea serviciilor de încredere bazate pe acestea.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Cristina Dumitrache


Cristina Dumitrache, din partea PSD, a avut 26 de inițiative legislative, o interpelare, șase întrebări, nici o moțiune și 12 luări de cuvânt, în plen. Aflată la al patrulea mandat, Cristina Dumitrache Este inițiatoarea mai multor proiecte legislative, inclusiv a proiectului privind legalizarea canabisului medicinal care, cu puțin noroc, ar putea deveni lege până la alegerile de anul viitor dar și o propunere legislativă pentru creşterea plafonului de garantare de 5.000.000 de lei în cazul despăgubirilor acordate în accidente soldate cu vătămări corporale grave, atunci când despăgubirea este plătită de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!

Bogdan Huțucă, deputat PNL, a avut 54 de inițiative legislative, două proiecte de hotărâre, o întrebare și o interpelare și 35 luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților. Președinte al comisie pentru buget, finanțe și bănci, Bogdan Huțucă a avut o propunere legislativă privind stimularea creşterii natalităţii, sprijinirea copilului şi familiilor în România dar și una privind măsurile compensatorii ale fondului de salarii în cazul instituirii de sărbători legale în care nu se lucrează.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Lucian Lungoci


Ion Stelian, deputat USR, a avut 54 de inițiative legislative, o întrebare privind activitatea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, trei moțiuni de cenzură, toate respinse și și 15 luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților. Fost ministru al Justiției, Ion Stelian a avut o propunere legislativă pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative dar și o propunere legislativă pentru modificarea articolului 21 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Lucian Lungoci, deputat din partea PSD, a avut 43 de inițiative legislative, nici o întrebare sau interpelare, nici o moțiune și șase luări de cuvânt în plen. Lucian Lungoci face parte din trei comisii din cadrul Camerei Deputaților și a avut o propunere legislativă privind unele măsuri de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilicite.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Horia Țuțuianu

Horia Țuțuianu, deputat PSD, a avut 37 de inițiative legislative, nici o întrebare sau interpelare, nici o moțiune și  o luare de cuvânt în plen cu ocazia Zilei Dobrogei. Fostul președinte al CJ Constanța a avut o propunere legislativă privind unele reguli speciale pentru realizarea unor proiecte de interes naţional si local, precum si pentru exercitarea dreptului de administrare temporară a unor bunuri proprietate publică şi privată a statului şi a unităţilor administrativ-teritoriale necesare pentru aceste proiecte.

Bogdan Bola, fost deputat PNL, a avut 34 de inițiative legislative, 48 de întrebări, nici o interpelare, șase moțiuni semnate care au fost respinse și 29 luări de cuvânt sau declarații în plen. Membru în comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, Bogdan Bola a avut o propunere legislativă  pentru creşterea salariilor cadrelor didactice dar și un proiect de Lege privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional al României.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Bogdan Bola

Dumitru - Viorel Focșa, fost deputat AUR, a avut 23 de inițiative legislative, nici o întrebare sau interpelare, nici o moțiune și 20 luări de cuvânt sau declarații în plen. Cunoscut mai degrabă pentru scandalul conjugal, Viorel Focșa a avut o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Cristina Rizea

Cristina Rizea, fost deputat USR, a avut 38 de inițiative legislative, opt întrebări, nici o interpelare, nici o moțiune și 11 luări de cuvânt sau declarații în plen. Membră a trei comisii în Camera Deputaților, Cristina Rizea a avut o propunere legislativă - „Zero toleranţă pentru hărţuirea sexuală în şcoli şi universităţi“ - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Voi stiti ce au facut parlamentarii constanteni in 2023, in Legislativ?!Septimiu Bourceanu

Septimiu Bourceanu, senator PNL, a avut 33 de inițiative legislative, Sorin Cristian Mateescu, din partea AUR, a avut 54 de inițiative legislative, Remus Negoi, de la USR, a avut 37 de inițiative legislative, Felix Stroe, de la PSD, a avut 34 de inițiative legislative iar Evdochia Aelenei, de la AUR, a avut 21 inițiative legislative și 2 luări de cuvânt în plenul Senatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stiti cati bani din bugetul tarii au luat parlamentarii ,guvernantii,politicienii tarii? gramezi! trebuesc pusi la loc din taxe, impozite, scumpiri ca ei mai au de primit!
1
0
PNL adică galbenilor, schimbați garnitura și aduceți OAMENI. Altfel o sa va mai voteze P ULEA ptr că acum la voi galben înseamnă icter adică hepatită.
4
0
Ce a făcut bourcescu???? Frecat menta ! E campion! Atenți maximă la acest individ parazit precum prietenul lui sorynel cel prostanel! Dar îl descurca lorryy cu toate spagile!
6
0
baiatul fara s****a.a avut preludii ratate in parlament.28 de blowjob-uri ratate.deci nici cu gura nu esti bun.tot o tii cu drapelul atata ai invatat in scoala ca sunt doar 3 culori.bine ca nu te-ai nascut pe anglia ca sigur nu memorai drapelul.te ajuta tati cu istoria la greu.
8
0
Au facut tot cera posibil sa-si recompenseze partidul si sa-si asigure bunastarea personala. Pentru cetateni, plua!
15
0
Au mâncat au băut s-au distrat și au distrus Romania. Vad ei la vot anul asta rezultatele muncii lor!
15
0
Sa o crezi tu Romanul Cornel ca o sa pleci asa pur și simplu ,trebuie sa muncești mai departe împreună cu copiii tai pentru bunăstarea noastră, a celor din pozele de mai sus și nu numai !
7
0
Banias , unde este Penalul Banias , ii vine rindul la un pat la Poarta Alba
13
0
La capitolul celor ce nu au facut N I M I C in Parlament l-ati uitat si pe deputatul t***r Amet Varol.
14
1
Nimic.
15
0
La k.a.k.a.t. cu toti astia din pozele de mai sus ! Cu 1 Martie 2024 imi iau nevasta si cei doi copii si emigrez , tara asta nu se mai face bine niciodata !
22
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212