REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
20.9° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Voiculescu: Voi merge la DNA pentru a auzi pentru prima dată cum se justifică deformarea realităţii

Voiculescu: Voi merge la DNA pentru a auzi pentru prima dată cum se justifică deformarea realităţii

Victor ROTARU 9 decembrie 2023 | 00:00 342

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat că dosarul său este o "premieră europeană - un malpraxis vecin cu nebunia", menţionând că el nu a avut un cuvânt de spus în privinţa vaccinării şi va merge la DNA "pentru a auzi pentru prima dată cum se justifică deformarea realităţii şi lansarea unor acuzaţii defăimătoare".

Voiculescu: Voi merge la DNA pentru a auzi pentru prima data cum se justifica deformarea realitatiiVlad Voiculescu

"Tot ce am reuşit în ultimii 10 ani a fost prin încrederea oamenilor. Prin încrederea voastră. Nu am dus niciodată în ultimii 7 ani lipsă de atacuri, care mai de care mai abramburistice. S-au făcut ieri însă două săptămâni de când acuzaţiile la adresa mea au întrecut orice formă a ridicolului, fiind lansate de data asta tocmai de un procuror al unei instituţii respectabile: DNA. Voi merge la DNA pentru a auzi pentru prima dată cum se justifică deformarea realităţii şi lansarea unor acuzaţii defăimătoare (pe surse) de către o instituţie a statului român. Dincolo de acuzaţiile absurde care mi se aduc mie, afectându-mi familia, munca, timpul (într-un fel pe care nu îl doresc niciunui om cinstit doar pentru că şi-a asumat o funcţie publică şi a deranjat), dosarul în sine este o "premieră europeană": un malpraxis vecin cu nebunia", a scris Vlad Voiculescu.

El a spus că, în calitate de ministru al Sănătăţii, nu a avut un cuvânt de spus în privinţa vaccinării.

"Acuzaţia este contractarea unei cantităţi prea mare de vaccinuri. Vaccinurile au salvat vieţi şi datorită unui mecanism european, Romania a fost printre ţările care s-au bucurat de posibilitatea de a avea vaccin la timp şi suficient. Mult înaintea a miliarde de oameni din lumea asta mare. Ceea ce spun nu e un aruncat al responsabilităţii, ci adevărul faptic: ca ministru al Sănătăţii nu am avut un cuvânt de spus în privinţa vaccinării şi am spus asta şi atunci. In 3 luni am făcut alături de echipa mea tot ce am putut mai mult şi mai bine - m-am luptat pentru acces egal al românilor la vaccinuri, am deschis spitale pentru bolnavii cronici, am găsit o soluţie pentru înmormântări decente, am conceput PNRR pe sănătate şi altele. Cine a luat acele decizii legate de achiziţia vaccinurilor? Aceiaşi pe care îi vedeaţi la televizor în fiecare zi a anului 2021 vorbind despre vaccinare. Acum toţi şi-au înghiţit limbile", a mai transmis Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Voiculescu, "vina în sine este de ordinul ridicolului", acuzaţia adusă fiind aceea că "cineva din România ar fi cumpărat prea multe vaccinuri".

"În fapt, oricât de antipatic mi-ar fi mie domnul Cîţu - cel care lua deciziile, la iniţiativa domnului Gheorghiţă şi în acord cu domnul Iohannis - România a făcut atunci ceea ce a făcut cam fiecare ţară europeană! România a cumpărat de altfel pentru anul 2021 mai puţine doze raportat la populaţie decât toate ţările mari din UE, cu excepţia Poloniei. România a cumpărat, raportat la populaţie, un număr mai mic de vaccinuri decât media UE! Şi atunci, despre ce poate fi acest dosar dacă nici corupţie nu avem, nici un comportament aberant al României? Sper să aflu astăzi un răspuns", a mai scris fostul ministru al Sănătăţii, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intotdeauna cei care vor adevarata reforma vor fi discreditati prin cele mai marsave tehnici. Asa au facut si cu Barna inaintea alegerilor prezidentiale din 2019, ca sa intre johanis( turistul de lux din banii nostrii) in turul doi cu veorica dancila. Iar acut in 2023 barna ce sa vezi,declarat nevinovat.
1
1
Tu, Citu, Gheorghita si I******s aveti liber sa mergeti la puscarie. Scurt fara justificari puerile.
3
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212