REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
27° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Volodimir Zelenski dă alerta: 'Rusia vrea să stranguleze Republica Moldova'

Volodimir Zelenski dă alerta: 'Rusia vrea să stranguleze Republica Moldova'

Valentina CAMARA 17 februarie 2023 | 20:00 622

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat vineri Conferinţei de Securitate de la Munchen, unde a insistat că este vital să fie oferite rapid mai multe arme Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, susţinând că, în timp ce Occidentul încă negociază livrări de tancuri, Kremlinul caută modalităţi de a "strangula" Republica Moldova.

Volodimir Zelenski da alerta: 'Rusia vrea sa stranguleze Republica Moldova'

"Avem nevoie de viteză. Viteză pentru încheierea acordurilor, viteza livrărilor pentru a ne consolida lupta, viteza deciziilor pentru a limita potenţialul rusesc. Nu există alternativă la viteză, pentru că de ea depinde viaţa", a indicat Zelenski în mesajul transmis prin legătură video. El a mai susţinut că este "evident" faptul că Ucraina nu va fi ultima oprire în invazia ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin, astfel că, dacă Ucraina cade, liderul rus îşi va continua agresiunea către alte foste republici sovietice.

"Goliatul rus va cădea anul acesta”

Totuşi, Zelenski crede că este puţin probabil ca Belarusul să se alăture Rusiei cu armata sa în campania militară contra Ucrainei. Pe de altă parte, preşedintele ucrainean a contestat ideea că în Ucraina corupţia este endemică şi a promis că, după războiul cu Rusia, va putea să se ocupe de aceasta.

"Goliatul rus va cădea anul acesta", anul viitor pe vremea aceasta va fi "prima Conferinţă de Securitate după război" şi cu o "Ucraină liberă", a pronosticat el, invocând lupta lui David cu Goliatul din mitologie.

Concluzia lui Zelenski

Preşedintele rus Vladimir Putin "încearcă să câştige timp pentru agresiunea sa", "mizează pe oboseala părţilor", dar "îl putem învinge pe Putin, nu doar pe Putin, ci pe toţi Putinii din lume", a îndemnat Zelenski.

"Nu există alternativă la victoria Ucrainei. Nu există alternativă la aderarea Ucrainei la UE. Nu există alternativă la Ucraina în NATO", concluzionat președintele ucrainean, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tuturor trolilor bolsevici !!! Slava ucraina !!! Slava zelenski !!!
1
0
Sa va ia draccuu cu toată ucrainemea voastră și să plecați că ne am saturat de voi
0
1
Mwe cu kkt ucraina mwe cu kkt zelenski
1
1
Va toaca incet si sigur Putin rusnacilor ce sunteti voi ukrainienii
1
1
Cred ca cel mai bine ar fi sa îți iei tu viteza, și sa degajeze terenul mai Jelenschi
2
1
Nu va face nimic puțin, doar tu ești un escroc și pacalesti prostii in continuare.Te dai victima că lupți sa aperi Europa...aperi pe dracu...Rusu nu va face nimic, dar tuanipulezi, escrocule international.Ia ți rușii de aici ...voi ucrainenii sunteți ruși...
4
1
Ucraina este cea mai corupta tara din Europa. Raketii ucrainieni sunt cei mai periculosi infractori din Europa. Cu.rv.el.e ucrainience sunt cele mai tradatoare femei din Europa. Ucrainienii sunt fostii sovietici care au adus comunismul in estul Europei. Ucraina a fost construita din bucati rupte din teritoriile Romaniei, Poloniei, Ungariei si a altor tari sovietice.
7
2
un exercitiu de imagine. Inchipuiti-va ca in locul lui zelenski vorbeste ciucanezu sau ciolanu.
11
0
Zelenski este un manipulator ordinar si un actor de ultima mana. Un cersetor la porti europene.
10
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436