REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Vor înflori afacerile de pe Ștefan cel Mare după reabilitare?! Video

Vor înflori afacerile de pe Ștefan cel Mare după reabilitare?! Video

Victor ROTARU 29 iulie 2023 | 00:00 2715

Pe 21 octombrie 2021 au început lucrările pe strada Ștefan cel Mare, iar de atunci mai multe afaceri din zonă s-au închis, constănțenii ocolind pe cât posibil zona. În luna mai a anului 2023 au fost scoase toate dalele de pe stradă, iar primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat faptul că primăria nu va fi supusă niciunei cheltuieli în plus, constructorul fiind cel care ar urma să plătească suplimentar pentru asta. De asemenea, primarul a anunțat în luna martie faptul că până la finalul anului curent se vor termina lucrările pe strada Ștefan cel Mare, mult încercată în ultimii ani. Acum, la aproape 2 ani de la începerea lucrărilor, afacerile din zonă au început să se deschidă rând pe rând, furând startul în speranța că ar putea să-și scoată din pierderile înregistrate în perioada de nefuncționare. 

Vor inflori afacerile de pe stefan cel Mare dupa reabilitare?! Video

Se lucrează de zor pe strada Ștefan cel Mare, asta pentru că termenul de finalizare al lucrărilor este finalul anului curent. Lucrările în zonă au început pe 21 octombrie 2021, iar de atunci foarte multe afaceri au tras obloanele, asta pentru faptul că strada a devenit impracticabilă, câteva luni bune neputând fi tranzitată fără cizme de cauciuc sau alte echipamente necesare „băilor de nămol”. Acum lucrurile se mișcă destul de bine, având ca termen de comparație perioada în care nu era nici un lucrător pe șantier, asta și poate pentru că în luna mai a anului în curs s-a creat o adevărată isterie după ce s-a ajuns la concluzia că pavelele montate trebuie scoase.

Vor inflori afacerile de pe stefan cel Mare dupa reabilitare?! Video

După isteria creată atunci când cetățenii au văzut că pavele vor fi scoase, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a transmis faptul că: „Refacem pavajul pe Ștefan cel Mare. Nu, nu plătim nimic în plus. Am cerut constructorului să refacă pavajul de granit de pe Ștefan cel Mare, pentru că altfel nu îi vom recepționa lucrarea, iar acesta a început deja intervenția. Decizia am luat-o acum, pentru că a fost nevoie de timp în care să observăm comportamentul la utilizare al pavajului. Foarte important de reținut este faptul că intervenția suplimentară este făcută pe cheltuiala constructorului. Constanța nu va cheltui niciun ban de la buget pentru acest lucru. Reamintesc faptul că întreg proiectul de pe Ștefan cel Mare este realizat cu fonduri europene. Numai cine nu muncește nu greșește, mai important este să nu persistăm în greșeală. Aveți încredere, va fi mai bine!”

Vor inflori afacerile de pe stefan cel Mare dupa reabilitare?! Video

În unele zone ale străzii lucrările sunt aproape gata, iar acest lucru a făcut ca cei care au ținut cu dinții de afacerile lor au aruncat câteva scaune și câteva mese, așteptând cu cel mai mare drag clienți, poate, poate apucă să-și scoată banii pentru perioada în care nu au funcționat deloc. Chiar dacă încă este un șantier în lucru, acest fapt nu îi afectează pe cei cărora le-a fost dor de a servi o cafea pe Ștefan cel Mare, chiar dacă acum o fac pe ritmuri de picamere și tăieturi de flex. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai ușor cu usr ul. Poate ai uitat că pnl guvernează cu psd.
0
0
Trebuie scoasă etn.ia r.oma de acolo
4
0
Aveti incredere
2
0
V-a demolat blocurile si casele ? Mai du-va de unde ati venit, taranoilor
1
5
chitac nu a fost cinstit in campania electorala, programul sau era, CUM SA DEMOLEZI UN ORAS.
7
2
O sa bubuie afacerile după
7
0
De precizat : - lucrarile de demolare a strazii au inceput in septembrie 2020 si - termenul de realizare a lucrarilor conform OBLIGATIEI din POR /axa prioritara 4 era 30.04.2022 ! Trebuie sa aflam cine plateste aproape 20 milioane de euro pentru nerespectarea acestui termen
9
0
da k florile pe mormint, ul lu ad miralu
6
1
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
10
3
Jegul de primar v.c. trebuie dus in Siberia la munca silnica
12
1
Chitac trebuie bagat la puscarie pentru ce a facut, a poluat orasul, oamenii s-au imbolnavit, mediul de afaceri a fost distrua! Votantii USR-PNL niste gunoaie!
14
2
La ce chirii vor proprietarii pe Stefan cel Mare tot goale o sa fie .
14
0
Chirac a constatat ca scăzuse prețul zonei Betoane / Coanda așa ca a hotărât sa ieftinească mai multe zone.
9
0
Știți ce e cel mai tare? Toate spațiile comerciale sunt ale lui Samara, deci cine va încasa bani fară să miște un deget?
15
0
Chitac arestat si judecat in public !
16
2
aia e zona moarta, nu mai merge nimeni pe acolo
19
1
Veniti pe marele rahat de bulevard numit Lapusneanu. Au pus in bataie de joc bordurile! Sunt multe zone, in care bordurile s-au deplasat deja, impinse de cauciucurile masinilor. Este jenant! Ne chinuiesc de peste 1 an de zile! Cu praf, cu galagie. Cu stres si telefon primit la 7:30 dimineata de la Politia Locala pentru a-ti muta masina (daca ai binevoit sa-ti lasi numarul de telefon in parbriz). Cu spectacolul facut de imigrantii aceia ciudati (sri lankezi, indonezieni, thailandezi sau ce or fi) in fiecare dimineata, cand isi incep programul de lucru cu un pisat lung si puturo pe zidurile blocurilor din zona. De parca ar fi chefuit si baut toata noaptea si vin, la prima ora a diminetii, sa se usureze pe blocurile din zona. Asa isi incep ei lucrul dimineata: se pisa pe peretii blocurilor! De ce nu li se asigura un nenorocit de WC mobil? Lucrare de rahat, lucratori de rahat, administratie de rahat!
27
2
Acum nu mai e noroi ci praf. Praf si pulbere cat cuprinde, plus zgomot asurzitor. La cativa muncitori care lucreaza pe acolo, mai e mult pana la revenirea la normal a zonei
15
0
O sa rupa gura târgului, vor veni clienții valuri valuri să vadă minunea... Să fim serioși.
21
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016