REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
20.4° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

Votant săltat de polițiști din secția de vot de la Costinești, după ce și-a fotografiat buletinul

Votant săltat de polițiști din secția de vot de la Costinești, după ce și-a fotografiat buletinul

Victor ROTARU 7 iulie 2024 | 12:55 2457

Alegerile din 9 iunie din Costinești au fost reluate după ce acestea au fost renumărate de 6 ori, rezultatul fiind mereu altul la final. Astfel, pentru a rămâne cu o amintire, un cetățean din Costinești și-a fotografiat intenția de vot. Polițiștii s-au autosesizat iar bărbatul a fost ridicat și dus la secție pentru audieri.

Votant saltat de politisti din sectia de vot de la Costinesti, dupa ce si-a fotografiat buletinul

Votul este universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Fotografierea buletinului de vot este interzisă prin lege, pentru a asigura secretul votului. Fotografierea propriului buletin de vot poate fi văzută ca o măsură de coerciție de către reprezentanții unui partid politic sau unui candidat independent sau ca o metodă de corupție electorală. Fotografierea unor documente oficiale nu este permisă, iar fotografierea altor persoane din secția de votare nu este recomandată, ținând cont de reglementările privind protecția datelor personale.

Astfel, un cetățean din Costinești a încercat să rămână cu o amintire, fotografiindu-și votul, având blițul și sonorul telefonului pornite. Intenția nu a rămas nesancționată, bărbatul a fost ridicat de către polițiști și dus la secție pentru audieri.

Ce spune legea

Legea 115/2015, pentru alegerile locale stabilește că se sancționează nerespectarea dispozițiilor art. 90 privind prezența altor persoane în cabina de vot, precum și fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot – art 108 (o). Se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei, iar fapta se constată de ofițerii și agenții de poliție din cadrul Poliției Române și ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române.

Ce spune IPJ Constanța

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 12.35, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Secția 3 Poliție Costinești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi fotografiat buletinul de vot.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

Bărbatul, de 70 de ani, a fost sancționat contravențional cu suma de 1.000 de lei, în baza Legii 115/2015.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E LA BANII ASTIA, ACUM POATE SA IL PUNA ONLNE !
2
0
E cenzurat numele m i r e l a deoarece balena ochelarista e tar fa pnlului
1
0
E tarfa pnlului
0
0
mare căcct a făcut au venit caschetele goale
3
2
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ---> use.my/arctrum
0
2
Infractiunea tot infractiune ramane, lasa gargara ieftina.
2
2
bai omul in pace vreti sa-l dea seful afara sau sa piarda 100 de tuica altii au furat o tara si nu au luat nici macar o amenda
13
3

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710