REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
31.8° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Washingtonul ''profund îngrijorat'' de ''condiţiile de detenţie'' ale opozantului Aleksei Navalnîi

Washingtonul ''profund îngrijorat'' de ''condiţiile de detenţie'' ale opozantului Aleksei Navalnîi

A.F. 27 decembrie 2023 | 00:00 204

Statele Unite au afirmat că sunt "profund îngrijorate" de "condiţiile de detenţie" ale opozantului rus Aleksei Navalnîi, reapărut într-o colonie penitenciară în regiunea arctică din nordul Rusiei, după ce a dispărut timp de aproape trei săptămâni, scrie AFP.

Washingtonul ''profund ingrijorat'' de ''conditiile de detentie'' ale opozantului Aleksei NavalniiAleksei Navalnîi

"Salutăm informaţiile potrivit cărora Navalnîi a fost localizat", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. "Cu toate acestea, rămânem profund îngrijoraţi de soarta lui Navalnîi şi de condiţiile sale nedrepte de detenţie", a indicat el într-un comunicat.

Carismatic activist anticorupţie şi inamicul numărul unu al preşedintelui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism".

Washingtonul a cerut din nou "eliberarea imediată" a bărbatului în vârstă de 47 de ani, îndemnând Moscova să pună capăt "represiunii crescânde a vocilor independente în Rusia" şi "ţintirii vătămătoare" a lui Navalnîi.

Activistul a dispărut la începutul lui decembrie din colonia penitenciară din regiunea Vladimir, la 250 de kilometri est de Moscova, unde fusese închis până atunci, ceea ce însemna transferul lui probabil într-un alt stabiliment.

Purtătoarea sa de cuvânt a afirmat luni că "l-a găsit" în "colonia penitenciară numărul 3 din localitatea Kharp".

Kharp, cu aproximativ 5.000 de locuitori, este situat în Iamalo-Neneţia, o regiune îndepărtată din nordul Rusiei. Se află dincolo de Cercul Arctic şi acolo sunt mai multe colonii penitenciare, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712