REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Weekend de foc pentru pompierii din întreaga țară

Weekend de foc pentru pompierii din întreaga țară

Victor ROTARU 15 ianuarie 2024 | 09:31 526

În acest sfârÈ™it de săptămână, în urma celor peste 4.500 de misiuni gestionate optim de către pompierii militari, 33 de persoane au fost salvate din situaÈ›ii critice. 

Weekend de foc pentru pompierii din intreaga taraFoto cu rol ilustrativ

În decursul celor trei zile, din numărul total al intervenÈ›iilor, o pondere de aproximativ 80% a constant în acordarea asistenÈ›ei medicale, în urma cărora echipajele SMURD au oferit sprijin pentru 3.720 de persoane, aflate în dificultate. 

În zilele de vineri, sâmbătă È™i duminică, eforturile colegilor noÈ™tri s-au concentrat È™i asupra protecÈ›iei comunităților È™i bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în peste 500 de situaÈ›ii de acest fel.

O atenÈ›ie deosebită a fost acordată È™i accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acÈ›ionând în 23 de situaÈ›ii pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii au acÈ›ionat È™i pentru stingerea a 237 de incendii, înregistrate la nivel naÈ›ional, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți È™i limitând pagubele materiale. 

În acest sens, o misiune relevantă a fost cea a pompierilor din judeÈ›ul Satu Mare, care în data de 13 ianuarie a.c., au acÈ›ionat pentru localizarea È™i lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate agricolă din localitatea Baba Novac. La sosirea echipajelor de intervenÈ›ie, incendiul se manifesta la nivelul acoperiÈ™ului pe o suprafață de aproximativ 200 m². Datorită numărului mare de forÈ›e angrenate la faÈ›a locului È™i a mobilizării prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat rapid, evitându-se propagarea acestuia. Astfel, au fost salvaÈ›i aproximativ 400m² din clădirea afectată, precum È™i bunurile depozitate în interiorul acestuia, iar din fericire nu au existat persoane rănite.

De asemenea, în perioada analizată, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populaÈ›iei prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezenÈ›a animalelor periculoase, în judeÈ›ele ArgeÈ™, BraÈ™ov È™i MureÈ™. Pe lângă toate aceste situaÈ›ii, pompierii au continuat È™i acÈ›iunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță È™i implicit a cetățenilor străini veniÈ›i în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016