REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Weekend plin pentru militarii din cadrul ISU Dobrogea

Weekend plin pentru militarii din cadrul ISU Dobrogea

Replica API 29 iunie 2021 | 23:00 733

Odată cu începerea sezonului au început să apară și alertele de intervenție pe plajă. Doar în ultimul weekend au fost solicitate cadrele medicale dar și pompierii pentru a ajuta mai multe persoane ce s-au aflat în pericol de înec. Cu această ocazie, reprezentanții ISU Dobrogea trag un semnal de alarmă și transmit mai multe recomandări.

Nici nu a început bine sezonul și alertele ISU Dobrogea pentru a interveni pe plajă au început să curgă. Doar în acest weekend s-a intervenit pentru salvarea mai multor persoane din valurile mării. Mai exact, sâmbătă, 26 iunie a.c., s-a intervenit pe plaja Aurora, din Mamaia, pentru salvarea unui turist de 24 de ani. Acesta a fost scos din valuri de către salvamari și preluat, conștient, de către un echipaj Smurd D. Duminică, salvatorii au intervenit pe plaja din Vama Veche, acolo unde un bărbat ar fi intrat în mare și nu ar mai fi ieșit, cunoștințele panicându-se deoarece bărbatul era în stare de ebrietate. Însă, acesta a ieșit singur la mal. Aceeași situație și pe plaja Malibu din Mamaia, alerta fiind legată de dispariția unui bărbat, de 43 de ani, în valurile mării. Forțele depuse au fost însă în zadar deoarece bărbatul a fost găsit la domiciliu.

Mai multe detalii:

VIDEO! ALERTĂ pe plaja AURORA: O persoană a fost scoasă din mare de către SALVAMARI

Bărbat dispărut în mare, în zona hotelului Malibu

La VAMA VECHE! O PERSOANĂ a intrat în MARE și nu a mai IEȘIT

Intervenții și la piscinele de pe litoral

În cursul zilei de vineri, 25 iunie, s-a dat alerta la un resort din Stațiunea Mamaia, acolo unde, zece copii cu vârste cuprinse între 3-9, toți însoțiți de părinți, care aveau dureri de gât și vărsături. Aceștia s-au intoxicat cu clorul din piscina resortului, cinci dintre aceștia fiind transportați la Spitalul Județean Constanța.

Citește și:Mai mulți copii s-au INTOXICAT cu CLOR la PISCINA unui complex din Mamaia Nord

Tot la piscină, dar de data aceasta la Aqua Magic, s-a intervenit duminică acolo unde două fetițe, surori, au fost la un pas de înec. La fața locului s-au deplasat două ambulanțe cu un echipaj Smurd B și un echipaj din cadrul Saj C2. Fetele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța pentru îngrijiri medicale.

Citește și:ALERTĂ la Aqua MAGIC. Două COPILE de 6 și 9 ani, la un pas de ÎNEC

Intervenție și pe Dunăre

În după-amiaza zilei de duminică s-a dat alarma în Hârșova. Mai exact, un tânăr de 17 ani ar fi intrat în apele Dunării „pentru a se răcori”, după cum spun sursele noastre, și nu a mai ieșit. Căutările au continuat și în ziua de luni.

O persoană decedată

De precizat este faptul că de la începutul sezonului, de la 1 iunie, a fost înregistrat un singur deces. Marea și-a luat primul tribut din acest sezon pe plaja de lângă Micul Golf, în localitatea 2 Mai. Bărbatului în vârstă de 62 de ani, turist, i-a fost declarat decesul după ce minute în șir cadrele medicale au încercat să-l resusciteze.

Autoritățile trag un semal de alarmă

Pe această cale, autoritățile trag un semnal de alarmă și sfătuiesc oamenii să nu se aventureze în apă. Chiar Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, atrăgea atenţia, într-o declaraţie pentru Replica de Constanţa, despre un segment de plajă, de circa 1000 de m, în apropierea hotelului Vega, din Mamaia, unde la nici 10 metri de mal, adâncimea apei poate atinge şi peste 2 metri.

Recomandările ISU Dobrogea

Pentru a evita evenimentele nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa recomandă tuturor cetățenilor, care aleg să iși petreacă timpul liber pe litoral, să respecte câteva reguli simple: frecventați doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat; respectați întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement, mai ales semnificația steagurilor arborate la foișoarele salvamarilor; evitați scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii; nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare; nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici; nu lăsaţi copiii să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă; urmăriţi continuu, comportamentul copiilor în apă: nu citiţi, nu vă jucaţi pe telefon în timp ce copiii sunt în apă şi nu vă întoarceţi nicio clipă cu spatele la aceştia. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu să înoate; echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac / vestă de salvare, aripioare gonflabile etc.) vor fi utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365