REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 4 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6872
15.4° Constanța Vineri, 4 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6872
 

Workshop la Constanța, conceput pentru cei care doresc să-și dezvolte abilitățile de lider. Video

Workshop la Constanța, conceput pentru cei care doresc să-și dezvolte abilitățile de lider. Video

Ricardo DRAGOMIR 4 octombrie 2024 | 00:00 236

Pe 3 octombrie 2024, a avut loc la Constanța primul workshop din seria de evenimente organizate de hub-ul ZBOR, intitulat „Lead Yourself to Lead Others”. Acesta marchează o nouă inițiativă de susținere a tinerilor antreprenori și lideri de business locali, oferind participanților ocazia de a învăța cum să își dezvolte abilitățile de leadership și autocunoaștere. Workshop-ul, realizat în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), Banca Comercială Română (BCR) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), a atras atât antreprenori, cât și tineri aspiranți, dornici să își construiască cariere solide în mediul de afaceri.

Workshop la Constanta, conceput pentru cei care doresc sa-si dezvolte abilitatile de lider. VideoElena Iordache, Ana Maria Mișa, Raluca Anton, Ruxandra Serescu

Oportunitate de învățare pentru viitorii lideri

Elena Iordache, reprezentanta hub-ului ZBOR, a fost încântată de succesul evenimentului și de interesul crescut din partea participanților: „Mă bucur că astăzi avem alături atât tineri antreprenori, cât și oameni din zona de business din Constanța. Scopul nostru este să ajutăm comunitatea să își dezvolte abilitățile necesare pentru a conduce afaceri de succes, indiferent de dimensiunea acestora”, a declarat Iordache.

Întrebată dacă tinerii ar trebui să înceapă cu o afacere mică, Elena a explicat că acest lucru nu este o regulă subliniind: „Noi îi încurajăm să viseze și, așa cum ne spune și numele, suntem aici să îi ajutăm să zboare. Orice idee poate fi fructificată și transformată într-un succes, iar noi punem astăzi bazele unor abilități de leadership necesare pentru a conduce un business, fie el mic sau mare.

Workshop la Constanta, conceput pentru cei care doresc sa-si dezvolte abilitatile de lider. Videotineri și antreprenori, prezenți la eveniment

Evenimentul a atras un interes enorm din partea participanților, cererea depășind capacitatea spațiului: „Cererea a fost mai mare decât am putut acomoda astăzi. Împreună cu CCINA și BCR, am deschis înscrierile online, iar în urma unui proces de selecție, participanții au fost acceptați în funcție de interesul și motivația lor”, a explicat Elena Iordache.

În ceea ce privește implicarea Băncii Comerciale Române (BCR), Iordache a menționat că banca este un partener esențial în desfășurarea activităților hub-ului: „BCR este partenerul nostru, atât în susținerea spațiului, cât și în ceea ce privește organizarea acestor evenimente. Considerăm că prezența lor aici este extrem de relevantă pentru comunitatea antreprenorială locală.”

Leadership prin autocunoaștere: viziunea psihologului Raluca Anton

Medicul Raluca Anton, psiholog și trainer al evenimentului, a condus participanții într-o explorare a conceptului de leadership personal. Aceasta a explicat că scopul workshop-ului este de a întoarce atenția fiecărui participant către propria persoană: „Ceea ce fac eu aici este să întorc lupa către fiecare participant, să înțeleagă mai bine cum funcționează și cum pot lua decizii care să influențeze într-un mod sănătos pe cei cu care lucrează, fie că vorbim despre echipele lor sau despre angajați”, a precizat Raluca Anton.

Workshop la Constanta, conceput pentru cei care doresc sa-si dezvolte abilitatile de lider. Videotineri și antreprenori, prezenți la eveniment

Aceasta a subliniat, de asemenea, importanța autocunoașterii și a răbdării în succesul antreprenorial: „În antreprenoriat, toleranța la frustrare și capacitatea de a aștepta recompensele pe termen lung sunt esențiale. Majoritatea celor care reușesc sunt cei care pot suporta acest proces de întârziere a recompenselor imediate. Apoi, un alt aspect important este capacitatea de a gândi în sistem – să îți dai seama că succesul nu este doar despre tine, ci despre o întreagă rețea de oameni care susțin creșterea afacerii”, a specificat Anton.

Participanții au fost motivați să participe din proprie inițiativă, fapt ce a impresionat-o pe Raluca Anton: „Ei s-au înscris din proprie inițiativă, ceea ce denotă un interes autentic pentru dezvoltarea lor. În ciuda diferențelor de vârstă sau experiență, elementele esențiale ale psihologiei și leadership-ului se aplică tuturor, iar provocările personale pot fi transformate în oportunități de creștere.

Workshop la Constanta, conceput pentru cei care doresc sa-si dezvolte abilitatile de lider. Videotineri și antreprenori, prezenți la eveniment

O primă ediție de succes, cu promisiunea de continuitate

Evenimentul „Lead Yourself to Lead Others” reprezintă doar începutul unei serii de workshop-uri și training-uri care vor fi găzduite de hub-ul ZBOR. Elena Iordache a confirmat că aceasta este doar prima ediție, urmând ca în viitor să fie organizate și alte evenimente, care vor include subiecte variate precum educația antreprenorială, dezvoltarea de abilități și educația financiară.

Sperăm să organizăm multe alte ediții, cu diferiți speakeri din Constanța și din alte regiuni ale țării. Pe lângă workshop-urile de dezvoltare personală, vom include și ateliere pe teme de educație antreprenorială și financiară, precum și dezvoltarea de abilități digitale”, a concluzionat Iordache.

Video 1:

Prin acest prim eveniment, hub-ul ZBOR își propune să fie un model al dezvoltării personale și profesionale pentru tinerii din Constanța, ajutându-i să își transforme visurile antreprenoriale în realitate. „Lead Yourself to Lead Others” este doar începutul unei inițiative care promite să inspire și să sprijine o nouă generație de lideri și antreprenori.

Video 2: Interviu cu Elena Iordache

Video 3: Interviu cu Raluca Anton

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710