REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

World Rugby renunţă la opţiunea unei grămezi după o lovitură de pedeapsă

World Rugby renunţă la opţiunea unei grămezi după o lovitură de pedeapsă

A.F. 12 mai 2024 | 00:00 480

Instanţa mondială a rugbyului (World Rugby) a anunţat că a renunţat la opţiunea pentru echipe de a solicita o grămadă după obţinerea unei lovituri de pedeapsă, pentru a accelera jocul pe teren, informează AFP.

World Rugby renunta la optiunea unei gramezi dupa o lovitura de pedeapsa

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie, a adăugat World Rugby.

Printre modificările ce vor fi testate în această vară se numără un cartonaş roşu redus la 20 de minute. Concret, un jucător care va primi un cartonaş roşu va putea fi înlocuit după cele 20 de minute. Această măsură a fost deja introdusă în Rugby Championship şi Super Rugby.

Printre alte măsuri, între care renunţarea la "regula Dupont" (ofsaid la jocul cu piciorul), opţiunile disponibile la o lovitură de penalitate sau interzicerea depăşirii în modalitatea "crocodile roll" (degajare care determină adversarul să se întoarcă pe picioare) a unui jucător în zona de placaj, va fi de asemenea testată în cursul verii, având drept "obiectiv favorizarea unui joc dinamic cu balonul şi diversitatea opţiunilor ofensive, păstrând în acelaşi timp sănătatea jucătorilor", a adăugat World Rugby.

De asemenea, un termen de 30 de secunde pentru accelerarea grămezilor şi tuşelor, cu posibilitatea de a face ''mark'' în cei 22 m, obligaţia de a juca mingea de la prima oprire (nu la a doua) a unui mol sau lăsarea jocului să continue dacă o aruncare de la tuşă nu este dreaptă, din moment ce echipa adversă nu a contestat balonul în aer.

Un bilanţ va fi stabilit de Comitetul Executiv al instanţei în luna noiembrie, cu posibilitatea instituirii măsurilor la o scară mai largă, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510