REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Zeci de percheziţii la persoane care ar fi falsificat şi oferit certificate de handicap

Zeci de percheziţii la persoane care ar fi falsificat şi oferit certificate de handicap

A.F. 3 aprilie 2023 | 20:15 2070

PoliÅ£iÅŸtii ÅŸi procurorii au făcut, luni, 46 de percheziÅ£ii, în BucureÅŸti, la persoane care ar fi falsificat ÅŸi ar fi oferit altor oameni certificate de încadrare în grad de handicap, pentru ca aceÅŸtia să beneficieze de pensie înainte de îndeplinirea stagiului minim de cotizare. Prejudiciul este estimat la peste 4,8 milioane de lei, fiind identificate peste 60 de persoane care au beneficiat de pensie fără drept.

Zeci de perchezitii la persoane care ar fi falsificat si oferit certificate de handicapfoto cu rol ilustrativ

PoliÅ£iÅŸtii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate BucureÅŸti, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 BucureÅŸti, au făcut, luni, 46 de percheziÅ£ii domiciliare la persoane bănuite că ar fi falsificat ÅŸi ar fi pus la dispoziÅ£ia mai multor persoane certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obÅ£inerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii stagiului minim.

Ce spune PoliÈ›ia Română

”În cursul anului 2022, poliÅ£iÅŸti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate BucureÅŸti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului ÅŸi Spălării Banilor s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că ar fi fost falsificate ÅŸi ar fi fost puse la dispoziÅ£ia unui număr mare de persoane certificate de încadrare în grad de handicap, în vederea obÅ£inerii dreptului la pensie publică anterior îndeplinirii stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fiind constituit un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 BucureÅŸti. Astfel, din cercetări a reieÅŸit că, începând cu anul 2019 ÅŸi până în prezent, mai multe persoane, din municipiul BucureÅŸti ÅŸi din judeÅ£ele limitrofe, care doreau să se pensioneze, dar nu aveau vechimea necesară, ar fi solicitat ÅŸi ar fi obÅ£inut pensie publică, în baza unor certificate de încadrare în grad de handicap falsificate, invocând o prevedere legală ce oferă facilitatea pensionării anticipate persoanelor cu handicap”, a arătat PoliÅ£ia Română, scrie stiripesurse.ro.

Acele persoane ar fi beneficiat de reducerea stagiului minim de cotizare cu 15 ani, fraudând în acest fel bugetul asigurărilor de stat.

Până în prezent, au fost identificate peste 60 de persoane care beneficiază, fără drept, de pensie publică de stat, valoarea cumulată a prejudiciului cauzat bugetului asigurărilor de stat fiind de peste 4.800.000 de lei.

În urma percheziÅ£iilor, au fost ridicate documente, instrumente folosite la falsificarea documentelor, sume de bani în lei ÅŸi valută, telefoane mobile, precum ÅŸi medii de stocare a datelor.

65 de persoane vizate urmează să fie duse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, pentru continuarea cercetărilor.

AcÅ£iunea a beneficiat de sprijinul poliÅ£iÅŸtilor din cadrul Inspectoratului de PoliÅ£ie JudeÅ£ean Ilfov, serviciilor de combatere a criminalităţii organizate CălăraÅŸi, IalomiÅ£a, Teleorman, DâmboviÅ£a ÅŸi Giurgiu, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate ConstanÅ£a ÅŸi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de IntervenÅ£ie a Jandarmeriei ”Vlad Å¢epeÅŸ”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jeg
4
0
Despre Mihai Lupu nu ati primit aprobare sa scrieti?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510