REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Zeci de profesori universitari, la plajă pe litoral, pe banii statului, sub masca unei conferințe

Zeci de profesori universitari, la plajă pe litoral, pe banii statului, sub masca unei conferințe

Ana Maria LIPAN 7 august 2023 | 00:00 18339

O instituție din subordinea Ministerului Educației înființată în urmă cu mai bine de 22 de ani, despre care puțini au auzit, bagă 62.000 de lei, din banii statului, pentru cazarea, în Mamaia, a 60 de persoane. Este deja o metodă ajunsă celebră, fiind de fapt un sejur mascat pentru  funcționarii publici care, sub pretextul unor cursuri de formare profesională, vin să se bronzeze pe banii statului. Anul trecut au avut, pentru prima oară, privilegiul de a se bucura de un sejur... gratis. Profesorii universitari completează, și în acest an, tabloul turiștilor de pe litoral, mascat sub o așa zisă conferință internațională. Precizăm că sejurul este organizat de Institutul de Limba Română, structură care în trecut a intrat în atenția publicului doar pentru evenimente precum acestea, fără un scop clar, dar foarte costisitoare. 

Zeci de profesori universitari, la plaja pe litoral, pe banii statului, sub masca unei conferinte

Statul român are mii de agenții și structuri inutile. Sunt instituții finanțate din bani publici, dar care nu produc nimic notabil pentru cetățeanul de rând. De exemplu, ați auzit de Institutul Limbii Române?! Este o structură aflată în subordinea Ministerului Educației, înființată în urmă cu mai bine de 22 de ani). În cadrul Institutului Limbii Române funcționează Corpul lectorilor de limba română care asigură funcționarea lectoratelor de limbă, literatură, cultură și civilizație românească în universități din străinătate. Care e misiunea? Promovarea limbii, culturii și civilizații românești în străinătate, prin mijloacele specifice sistemului de educație. Institutul e abonat la bani grei de la stat pentru funcționare și nu numai. Iar angajații institutului primesc… spor de complexitate a muncii de 15 %. Iar despre evenimente ca cel care urmează să se desfășoare în luna septembrie, am aflat doar cât au costat, scopul, rezultatele și concluziile lui rămânând un mister. 

Directorul institutului, soție de PSD-ist, câștigă peste 9.000 de lei pe lună, plus spor de complexitate a muncii 

Daiana Cuibuș,  directorul general al Institutului Limbii Române, nu a binevoit să își publice averea, completând doar declarația de interese. Nu ne facem însă griji că o duce prea rău, întrucât în ultima declarație, din 2021 aceasta figura cu un salariu de bază de aproape 10.000 de lei, mai exact 9.726 de lei, la care se adaugă un spor pentru complexitatea muncii de 15 % (?!), adică de 1459 lei.

Zeci de profesori universitari, la plaja pe litoral, pe banii statului, sub masca unei conferinteDaiana Cuibuș

Sejur la mare, de trei zile

Pe lângă leafa deloc de neglijat, sunt și beneficiile de rigoare, cum ar fi un sejur la mare, pentru trei zile, pe banii statului. Institutul bagă 62.600 lei fără TVA, pentru o așa zisă conferință a internaționale a lectorilor de limba română ce se va desfășura pe litoral. Important de menționat este faptul că pentru acest tip de eveniment anul trecut s-au alocat 45.000 de lei. Ministerul Educației și Institutul Limbii Române au organizat conferința în perioada 14 - 16 septembrie 2023, eveniment la care participă 60 de persoane, lectori de limba română, invitați și organizatori. Vorbim de 30 de camere duble estimate; în condiții speciale, o parte din camerele duble să fie adaptate la single la solicitare; cu mic dejun inclus și cină în zilele 14, 15 și 16, dar și cu o sală de conferință dotată cu sistem de sonorizare, cu minim de 60 de locuri. Institutul Limbii Române a organizat licitația în vederea contractării serviciilor hoteliere.

Zeci de profesori universitari, la plaja pe litoral, pe banii statului, sub masca unei conferinte

Licitația prevede și contractarea unor servicii de transport cu autocar cu sofer , minim euro 3, clasificat 4 stele, pe ruta Bucuresti – Constanța/ Mamaia și retur în limita a 600 km, autocar ce va îndeplini următoarele caracterisitici: autocar cu sofer,  cu minim 55 locuri, autocar ce va rămâne la dispoziția achizitorului pe toată durata conferinței; să fie în stare tehnică bună ( ITP valabil, polita RCA, rovignetă ), estetică si de curăţenie perfectă (interioară şi exterioară); să fie prevăzute cu aer condiţionat inclusiv pentru pasageri; să aibă radio CD, televizor şi DVD; să aibă geamuri laterale cu protecţie solară (eventual perdeluţe); să fie prevăzute cu mochetă; să fie prevăzute cu staţie de amplificare cu microfon; să aibă spaţiu de depozitare a bagajelor corespunzător. De asemenea, toate taxele de drum, pod și parcare urmează să fie suportate de prestator.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti voi salariile sa fiti linistiti
3
5
Mergeau la mare doar cei care aveau realizări în muncă nu PULIMEA de la birou...acum invers
8
4
da-ti zdrentele afara!
8
3
.Este vina in primul rand a beneficiarilot care normal nu trebuiau sa accepte.De la politocieni nu ai ce le cere.Intră in comportamentul lor cotidian să profite de pozitia ce o au capatata tot cu ban obtinuti pe căi știute doar de ei si de șefii lor de partid.
6
1
De ce sunteti rai ?!! Ei sunt in greva pe litoral !!! Lualea-si fetzele in pwula de escroci ! S-au haladit si astia ! Pai ce . . . doar popii si parlamentarii sa fie escroci ?!!
8
3
Profesoare, tu ești coach și cred că ai fost in teambuilding
4
4
Ce sa mai spunem. O tara ,dulce tara,.... Tepes trezeste-te.
8
3
Bagă 62.000 de lei, din banii statului, pentru cazarea, în Mamaia, a 60 de persoane. Cam 1000 lei de angajat.La banii astia conferenta trebuie sa fie de o zi. Ori merge doar sefimea si nu-s 60 angajati.Sigur nu-s 62.000 euro?
7
4
r*mânu' s-a născut pomanagiu. Când Domnul dă, e bine primit.
7
5
Am fost si eu in citeva conferinte la mare , nimeni nu avea treaba cu nimic, toti ne uitam dupa babardeala , la greu si noi si ele , ha ha ha Amintire de la mare ,
10
4
La fel cum a fost Iohannis in Brazilia.
11
3
Si Iohannis umbla teleleu cu avioane de lux,prin hoteluri de lux,insotit de securistii super platiti si ce rezolva? Ca sa nu mai spunem de ceilalti politruci ai patriei,inclusiv sumedenia de primari care se fataie hai-hui pe multi bani ca sa ,,degeaba''. Bine ca ne legam de profesori ca da,numai de ei nu e nevoie in tara unde in primele locuri in societate sunt apreciati cei cu cat mai putine legaturi cu cartea.
17
6
deci jegosii astia nu pot decat cu autocar de 4 stele si sofer la dispozitie . Sper sa faca toxiinfectie alimentara toti .Sa vina in octombrie nu in august daca sunrt smecheri si pe banii lor ca pe urma fac greve ca nu au salarii decente.
19
7
Si pe noi ne indoaie cu taxele
19
3
Ce pazesti ciolacule, ciuca, taie la astia tot. Pe ei ca altfel la alegeri ramaneti cu 10 la suta
19
3
este bine ca le faceti reclama. 1000 de lei ptr un pensionar, este o suma, deloc de neglijat.
15
3
in fiecare an administratiile publice pe bani cetatenilor impozabili si taxati, trimit bugetarii la munte, in hoteluri si pensiuni scumpe! cheltueli mari pentru ...plimbatul hartiilor dintrun birou in altul si vorba unuia sa se perfectioneze in solitaire!
22
3
Si asta e furt, inselatorie din banii din taxe.
25
5
Mare lucru! Câți s-au inscris și cati sunt în sala; restul pe plaja. Ați vrut descentralizare și autonomie!! La romani asta inseamna "cum sa facem noi sa ne îmbogățim pe un mandat si sa mai apucam unul". Tema conferințelor nu interesează pe nimeni. Șefii oricum nu calcă acolo. Sporul de complexitate...dracu știe ce mai e și asta! Bani sa iasă! Prostii muncesc și plătesc. Fraților.....sat fara câini. Instituțiile statului sunt confiscate de clanuri și afaceri. Nu va mai obosiți ca s-au cimentat pe vecie la butoane! Nimic nu ii schimba!
36
5
USR este de vina
10
15
f bine pt dascalii nostri
12
19
zero pe langa zecile de miliardele de euro risipiti prosteste sau uneori furati de guvern, multimea fara numar a institutiilor centrale, consilii judetene si primarii; nici nu meritau amintiti; continuam sa asteptam articolele cu risipa sau cheltuiala clientelara sau corupta de la cel putin 1 - 10 milioane de euro in sus
32
2
Sprijin pentru HoReCa!
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510