REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
19.6° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Zelenski a cerut să vorbească în timpul finalei, dar a fost refuzat

Zelenski a cerut să vorbească în timpul finalei, dar a fost refuzat

Ana Maria LIPAN 12 mai 2023 | 11:31 849

Volodimir Zelenski nu va putea să vorbească prin intermediul unui mesaj video în finala Eurovision 2023, a anunţat organizatorul concursului, potrivit AFP. "Solicitarea liderului de la Kiev de a se adresa publicului Eurovision, deşi făcută cu intenţii lăudabile, nu poate fi din păcate acceptată, deoarece ar încălca regulile evenimentului'', a anunțat Uniunea Europeană a Radiodifuzorilor (EBU), care organizează concursul muzical. 

Zelenski a cerut sa vorbeasca in timpul finalei, dar a fost refuzat

"Unul dintre pilonii concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice declaraţiile politice sau similare în timpul concursului", a explicat EBU, conform Agerpres, sursa citată de observatornews.ro. 

Eurovision 2023 se desfășoară în acest an la Liverpool, în nordul Angliei, deoarece Marea Britanie s-a oferit să fie gazda competiția în locul câştigătorului de anul trecut, Ucraina, care a trebuit să renunţe din cauza invaziei ruseşti. Finala, care va avea loc sâmbătă şi la care vor participa 26 de ţări, va include un omagiu special adus Ucrainei. În cadrul evenimentului, vor urca pe scenă 11 artişti ucraineni, printre care şi câştigătorul de anul trecut, Kalush Orchestra, a precizat EBU.

În timpul serii vor fi difuzate clipuri video care vor prezenta diferite locuri din această ţară. De asemenea, la Liverpool a fost dezvelit un monument "simbol al speranţei" pentru Ucraina, o statuie din aluminiu reprezentând un bărbat care ţine în mână o carte din care zboară un porumbel cu steagul ucrainean. Aceasta va rămâne la Strawberry Field, grădina care înconjoară orfelinatul Armatei Salvării care a dat numele faimosului cântec psihedelic al trupei Beatles, înainte de a fi trimisă în Ucraina la revenirea păcii. Rusia a fost exclusă din competiţie, la fel ca şi în 2022. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436