REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Zelenski susţine că ruşii au suferit pierderi grele în Harkov

Zelenski susţine că ruşii au suferit pierderi grele în Harkov

A.F. 17 mai 2024 | 00:00 109

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că forţele ucrainene au reuşit să stabilizeze „parţial” situaţia de pe front, cele mai grele lupte având loc în continuare în Harkov şi Doneţk, informează news.ro.

Zelenski sustine ca rusii au suferit pierderi grele in HarkovVolodimir Zelenski

„Acordăm o atenţie constantă liniei frontului şi tuturor zonelor de luptă. Regiunea Harkov - zonele din apropierea graniţei, oraşul Vovceansk, unde acţiunile noastre defensive continuă. În cursul acestei zile, forţele noastre de apărare şi securitate din Ucraina - toate unităţile implicate - au reuşit să stabilizeze parţial situaţia”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul video de miercuri seara adresat compatrioţilor.

El susţine că ruşii au suferit pierderi grele în Harkov. „Ocupantul este distrus prin toate mijloacele. Artileria, dronele şi infanteria noastră lucrează cu multă precizie”, a afirmat Zelenski.

„Aceeaşi atenţie este acordată tuturor celorlalte zone. În special în regiunea Doneţk - direcţia Pokrovske, precum şi direcţia Kupiansk din regiunea Harkov. Putem vedea clar cum ocupantul încearcă să ne îndepărteze forţele şi să facă munca noastră de luptă mai puţin concentrată. Răspundem la acest lucru exact în modul potrivit - trebuie să avem ceva de spus inamicului în fiecare direcţie”, a arătat Zelenski, care miercuri şi-a amânat deplasările externe pe care le avea în program în următoarea perioadă, semn al situaţiei serioase cu care se confruntă acasă, pe front.

„Rezultatul nostru ucrainean, forţa noastră depinde de fiecare soldat, de fiecare sergent, de fiecare ofiţer care se află direct pe teren, în luptă, pe front: implementarea completă a misiunilor de luptă în condiţiile actuale ar trebui să perturbe planurile ofensive ruseşti”, le-a spus Zelenski ucrainenilor.

Situația grea din țară

Pe de altă parte, el a recunoscut că şi pe plan intern situaţia e grea. Pe parcursul zilei de miercuri a avut loc un atac grav cu bombe asupra oraşului Herson, Dnipro a fost vizat de un atac cu rachete ruseşti, în timp ce în regiunile Harkov, Mîkolaiv şi Sumî salvatorii de la Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei „au avut mult de lucru”.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că forţele ruseşti îşi îmbunătăţesc poziţiile în fiecare zi de-a lungul frontului din Ucraina, în toate direcţiile, şi că înaintarea se desfăşoară conform planului. La rândul său, Ministerul Apărării a anunţat că forţele sale au preluat controlul asupra a încă două aşezări din regiunea ucraineană Harkov (nord-est) şi una din regiunea Zaporojie (sud), continuând seria de câştiguri teritoriale treptate care au alarmat Kievul.

Şeful statului ucrainean a pledat din nou pentru sporirea ajutorului din partea aliaţilor Kievului. „Lumea are puterea, armele, capacitatea de a forţa Rusia la pace - la o pace dreaptă. Şi pentru ca aceasta să reuşească, trebuie făcut absolut totul acum pentru a ne asigura că ofensiva Rusiei, încercarea Rusiei de a extinde războiul, eşuează”, a explicat el.

Despre atacul la adresa premierului Slovaciei, Robert Fico

În finalul discursului, el a menţionat atacul „teribil” la adresa premierului Slovaciei, Robert Fico. „Acesta este un act de violenţă absolut inacceptabil. Îi doresc prim-ministrului o recuperare rapidă şi este important ca atacatorul să fie tras la răspundere pentru acţiunile sale. Nicio formă de violenţă, cu atât mai puţin violenţa politică, nu ar trebui să facă parte din existenţa oamenilor”, a spus Zelenski, chiar dacă premierul de la Bratislava, revenit la putere în toamna anului trecut, a oprit ajutorul militar pe care statul slovac îl acorda Ucrainei, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016