REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
33.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

ZI de FOC și PERCHEZIȚII pe BANDĂ RULANTĂ la CONSTANȚA

ZI de FOC și PERCHEZIȚII pe BANDĂ RULANTĂ la CONSTANȚA

Replica API 28 mai 2021 | 00:02 3215

Oamenii legii din Constanța au derulat anchete pe bandă rulantă la Constanța. Au fost efectuate mai multe percheziții, la mijloc fiind vorba de trafic de canabis, culturi indoor, dar și de proxeneți care acționau pe raza orașului Năvodari.

Una dintre acțiuni se referă la faptul că oamenii legii din cadrul Poliției orașului Năvodari au documentat activitatea infracțională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 68 de ani, despre care existau indicii că ar fi îndemnat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe minore, pe raza orașului Năvodari.

Percheziții în Constanța, Năvodari și Valu lui Traian

La data de 26 mai a.c., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, polițiști ai Poliției orașului Năvodari, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, ai Secției 5 Rurală Cogealac și Secției 1 Rurală Constanța au pus în executare 8 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 4 pe raza orașului Năvodari, 3 în municipiul Constanța și una pe raza comunei Valu lui Traian. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie 2021 - prezent, 3 bărbați, de 20, 23, respectiv 68 de ani, ar fi îndemnat și înlesnit practicarea prostituției, de către 3 minore, pe raza orașului Năvodari și a municipiului Constanța. 2 dintre bărbați, de 23, respectiv 68 de ani au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, cel de-al treilea bărbat, de 20 de ani, sustrăgându-se cercetărilor.

Video:

Al treilea inculpat se sustrage cercetărilor

În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a celor 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. În cursul zilei de joi au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, de asemenea fiind formulată propunere de arestare preventivă în lipsă pentru cel de-al treilea bărbat. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Cultură indoor de canabis, descoperită în județ

În urma cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, la data de 26 mai a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța. În urma perchezițiilor, la una dintre locații, polițiștii au descoperit 45 de plante de cannabis, puse la uscat, precum și un cort și alte ustensile destinate dezvoltării culturilor indoor de cannabis. De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 2 grindere, 2 telefoane mobile, 8.450 de lei, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. La finalizarea activităților, procurorul de caz al D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat, de 25 de ani, din comuna Agigea, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În cursul zilei de joi, a fost prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități, au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.

Alt dosar de droguri: percheziții

Tot miercuri, 26 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog au surprins, în flagrant delict, un bărbat, de 25 de ani, din municipiul Constanța, în timp ce ar fi vândut cannabis. În urma depistării, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, mai multe doze de cannabis, precum și 2 cântare de precizie, 3 grindere și 1 telefon mobil. După audieri, procurorul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În cursul zilei de joi, acesta a fost prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mazilu razvan canabis mdma etnobotanice
0
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016