REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ziua Armistițiului – celebrată în municipiul Medgidia

Ziua Armistițiului – celebrată în municipiul Medgidia

Ana Maria LIPAN 14 noiembrie 2023 | 00:00 817

Sărbătorită în fiecare an la data de 11 noiembrie, Ziua Armistițiului amintește de finalul unei etape de lupte crâncene și de jertfele a numeroși soldați. Armistițiul de la Compaigne, Franța, marchează sfârșitul Primului Război Mondial pe frontul de vest. Tratatul a fost încheiat între Imperiul German și Puterile Antantei la 11 noiembrie 1918.

Ziua Armistitiului – celebrata in municipiul Medgidiaimagini de la eveniment

Cu această ocazie, sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în Cimitirul Ortodox din municipiul Medgidia a fost organizat un amplu ceremonial de omagiere a eroilor sârbi, cehi precum și a cadrelor medicale scoțiene. 

Ziua Armistitiului – celebrata in municipiul Medgidiaimagini de la eveniment

La eveniment au participat înalți reprezentanți precum Excelența Sa, ambasadorul Serbiei la București, domnul Stefan Tomašević; Excelența Sa, Ambasadorul Cehiei la București, doamna Halka Kaiserova. Alături de aceștia, au participat la ceremonie: doamna lt. col. (r.) Cornelia Prioteasa, Președinte al Asociației Combat Stress, reprezentantul Garnizoanei Medgidia, lt. col. Ionuț Florea și viceprimarul municipiului Medgidia, domnul Niculae Păun, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria, domnul col. (r) Remus Macovei, reprezentanți ai instituțiilor publice locale.

Ziua Armistitiului – celebrata in municipiul Medgidiaimagini de la eveniment

Festivitatea a debutat cu oficierea serviciului religios de pomenire a tuturor soldaților care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru obținerea libertății. După acest moment, reprezentanții invitaților au avut cuvântul spre a rosti alocuțiuni referitoare la  istoria acestei zile și însemnătatea ei pentru contemporaneitate. Totodată, aceștia și-au exprimat  omagiile și gândurile de recunoștință față de eroii care au pierit în luptele grele din Primul Război Mondial.

Ziua Armistitiului – celebrata in municipiul Medgidiaimagini de la eveniment

În continuarea ceremoniei au fost depuse coroane de flori și jerbe la Monumentul Eroilor Sârbi, Monumentul Eroilor Cehi și la Placa Comemorativă ridicată în cinstea membrilor organizației „Spitalele Femeilor Scoțiene”. Toți cei prezenți la eveniment au privit cu aplauze momentul final reprezentat de o defilare a gărzii de onoare. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510