REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim, sărbătorită la UMC

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim, sărbătorită la UMC

Andreea VREJOIU 22 mai 2023 | 10:22 858

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim s-a celebrat pe 18 mai 2023  la Universitatea Maritima din Constanța prin organizarea a două evenimente festive. Primul a constat în întâlnirea elevelor de liceu din mediul rural cu absolvente care au o carieră pe mare și la uscat în domeniul maritim sau portuar. Al doilea eveniment a fost o sesiune online de mentorat, distribuită Live pe Facebook, cu absolvente care lucrează in domeniul maritim și domenii conexe si cu tinere care doresc să știe cât mai multe detalii despre avantajele  studiului la UMC.

Ziua Internationala a Femeii in Domeniul Maritim, sarbatorita la UMC

Activitățile fac parte din proiectul de educație incluzivă "Creșterea echității sociale în vederea incluziunii sociale, egalității de gen, nediscriminării și sporirii accesului fetelor/femeilor la învățământul superior de marină" CNFIS-FDI-2023-F-0607, finanțat de Ministerul Educaţiei si Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS) prin Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităţilor de stat.

"Este al doilea an consecutiv când se celebrează în România această sărbătoare internațională decretată de Organizația Maritimă Intenațională. Prin activitățile proiectului suntem bucuroși să constatăm o creștere a interesului fetelor pentru studii și cariere pe mare și la uscat, în domeniul transporturi și logistică, precum și o evidențiere a susținerii din partea comunității publice si a partenerilor în educație - Inspectoratul Școlar Județean Constanța și asociația profesională Women's International Shipping and Trading Association (WISTA) România" a afirmat coordonatorul proiectului, doamna conf. univ. dr. Cristina Dragomir.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu-mi aduc aminte ca UMC sa aiba un ofiter de marina cu brevet valabil, femeie, care sa justifice aceasta sarbatoare
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016