REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ziua Siguranței pe Internet, marcată în liceele din Constanța

Ziua Siguranței pe Internet, marcată în liceele din Constanța

A.F. 8 februarie 2023 | 00:00 881

La data de 9 februarie este marcată, Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day). Această zi reprezintă o oportunitate de a atrage atenţia asupra utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet.

Ziua Sigurantei pe Internet, marcata in liceele din Constanta

De cele mai multe ori persoanele ce navighează pe internet, folosesc internetul fie pentru a socializa, prin utilizarea platformelor de socializare (Facebook, Instragram, Snapchat, TikTok…), fie pentru a căuta informații utile în acord cu dezvoltarea lor psiho-socială, respectiv: jocuri pe internet, cumpărături online, un loc de muncă,…. Riscul la care aceștia se expun vizează racolarea online, mai ales prin metoda Loverboy, în vederea exploatării sub diferite forme: sexuală, prin muncă și cerșetorie, dar și pornografia infantila.

În vederea conştientizării populaţiei asupra racolării online a minorilor, Centrul Regional Constanţa al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, derulează în săptămâna 06-10 februarie 2023 o serie de activităti de informare şi prevenire a traficului de minori în unități de învățământ de pe raza județului Constanța, respectiv: Colegiul Economic Mangalia, Colegiul Agricol Poarta Albă, Colegiul National Mihai Eminescu din Constanța și Liceul Teoretic Băneasa, alături de partenerii interinstituționali Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul de Siguranță Școlară.

În cadrul acestor activităţi de prevenire vor fi diseminate copiilor informaţii cu privire la drepturile pe care le au minorii,  factorii de risc ce pot conduce la o situaţie de trafic de minori, principalele metode de recrutare a victimelor, profilul recrutorilor/traficanţilor de minori, pericolele la care sunt expuse victimele traficului de minori în vederea exploatării sexuale, prin muncă și cerșetorie precum şi sfaturi utile pentru prevenirea acestui fenomen infracţional.

Potrivit mediei multianuale,  30%- 45% din victimele traficului de persoane sunt minore.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Distrugerea tinerilor prin telefoane Primăriile trebuie să dea mai mulți bani pentru sportul in scoli și licee Jocuri și concursuri in fotbal handbal basket tenis de masă șah Tineri distruși de telefoane droguri băutură și țigări Educația in scoli e aproape zero fara sport
1
0
trebuia sa faca o zi a iesirii in siguranta de la scoala pentru fete : sa se uite in stanga si in dreapta si daca vad un audi alb sa o ia la fuga
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510